Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий пасха › Вишневий кекс
Вишневий кекс

Вишневий кекс

Якщо ви прихильник домашньої випічки, тоді ви з радістю звернете увагу на цей рецепт вишневого кексу. Це просто приголомшливий рецепт смачної та ніжної випічки. Вишня надає йому особливий кислуватий смак, який полонить вас, та й не тільки вас, але і всіх, хто його спробує. До того ж приготувати кекс досить просто, так що ви захочете робити його знову і знову. Це десерт цілком підійде для тихої сімейної вечері і подарує вам багато радості і тепла, створить атмосферу домашнього свята. Ваші дітки будуть в захопленні від його м'якого смаку і приємного аромату. А вам сподобається те, що готувати його нескладно, але при цьому він дуже смачний.

Кількість порцій 15
Час приготування 95 хв

  1. 1. Лимон — 1 шт.
  2. 2. Борошно — 275 г.
  3. 3. Вишня — 250 г.
  4. 4. Розпушувач — 20 г.
  5. 5. Конфітюр — 100 г.
  6. 6. Подрібнені фісташки — 20 г.
  7. 7. Розм'якшене вершкове масло — 150 г.
  8. 8. Цукор — 150 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Збити до стану піни розм'якшене вершкове масло, цукор, натерту цедру половини лимона і дрібку солі. По одному додати яйця, не припиняючи перемішувати. Постійно розмішуючи, додати борошно, змішане з розпушувачем, замісити тісто.

  2. Ягоди вишні помити, 15 найкрасивіших ягід відставити убік для прикрашання. Залишені ягоди очистити від плодоніжок і кісточок, перемішати з тістом.

  3. Викласти тісто на застелену папером для випічки прямокутну форму для кексу (довжина близько 25 см.). Випікати його в заздалегідь розігрітій до 200°C градусів духовці на середньому вогні близько 15 хвилин. Витягнути кекс з духовки, зробити неглибокий хрестоподібний надріз, пекти ще близько години при 175°C градусах на вогні нижче середнього.

  4. Витягнути пиріг з духовки, викласти остигати. Розігріти конфітюр з невеликою кількістю води, процідити через сито. Намазати пиріг з усіх боків розігрітим конфітюром. Посипати фісташками, прикрасити ягодами вишні, дати охолонути, нарізати на шматочки, подавати до столу.

  5. Маленька порада: при додаванні ягід вишні в тісто розмішувати їх дуже обережно, щоб вони не дали сік і тісто не забарвилося в червоний колір. Не в сезон можна робити такий кекс з коктейльними вишнями.