Запіканка з рисом і шинкою - Image

Запіканка з рисом і шинкою

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 год 5 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Пропонуємо сьогодні порадувати себе дуже простою і в той же час дуже смачною стравою. Запіканка з рисом і шинкою - це досить легка у приготуванні страва, що складається з найпростіших продуктів. Проте простота даної страви зобов'язує її бути дуже смачною. До того ж, запіканка - це економна страва. Тому що досить часто у вас залишається рис, який у якості гарніру не з'ївся. А в даній страві залишковий відварений рис ми використовуємо в якості основи для запіканки з шинкою. Якщо ви любите поєднання рису, зеленої цибулі та яйця, то вам обов'язково сподобається дана страва. До всього іншого - це самостійна страва, яку можна вживати в якості сніданку, обіду і вечері. Приємного апетиту!

Продукти для рецепту

Рис пропарений
46.10 - 72.40

Рис пропарений

за 1 кг

Інгредієнти

Рис пропарений

1,5 стакана

Сир Херсонський Сир Королівський 45%

300 г.

Овочева суміш мексиканська свіжозаморожена

200 г.

Томатна паста Marinado 25% 460мл

100 г.

Цибуля зелена Auchan пучок 75г

3 пера

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

2 шт.

Шинка Argal Йорк Сендвіч

100 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

За смаком

Олія соняшникова салатна 500мл

за смаком

Перець чилі Банка Спецій стручковий 30г

4 шт.

Етапи приготування

01

Рис відварити і залишити остигати.

02

Сир натерти на середній тертці.

03

Яйця злегка збити вилочкою.

04

Шинку нарізати на невеликі кубики.

05

Зелену цибулю нарізати кружечками.

06

У глибоку каструлю висипати варений рис, 2/3 тертого сиру, розморожену суміш овочів, томатну пасту, збиті яйця і зелену цибулю. За смаком посолити, поперчити і ретельно перемішати.

07

Отриману масу розділити на дві рівні частини.

08

Першу частину маси викласти на деко, яке змастити маслом і прокласти папером. Вирівняти шар і злегка придавити.

09

Зверху присипати порізаною шинкою і стручковим перцем, який попередньо обсмажити на грилі і тонко нарізати.

10

Викласти другу частину рисової маси. Знову придавити і розрівняти поверхню. Зверху посипати сиром, що залишився.

11

Деко поставити в духовку на температуру 180°C і випікати приблизно 20-25 хвилин.

12

Потім вийняти з духовки і остудити. Потім розрізати запіканку на порційні шматочки і страва готова.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв