
Ароматна дорада з соусом і травами
Кулінарні переваги доради - щільне, ніжне, злегка рожевувате м'ясо з приємним солодкуватим смаком, невелика кількість кісток. Корисні властивості цієї риби поряд з її відмінними гастрономічними якостями зробили її візитною карткою багатьох світових кухонь, особливо регіонів Середземномор'я. Готувати дораду можна самими різними способами, але головне - не піддавати її занадто тривалій тепловій обробці. У великої доради роблять 2-3 надрізи на товстих, м'ясистих боках, щоб риба могла рівномірно дійти до готовності. Ароматна дорада з соусом і травами - блюдо, яке після першого ж приготування стане одним з найулюбленіших.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Дорада патрана охолоджена фасована 200-300г
3 шт.
Помідори рожеві фасовка
2 шт.
Оливки Losada Гордаль
200 г.
Скатертина Прованс Лимони 120х136см
2 шт.
Часник
2 шт.
Паприка солодка Carmencita 75г
1 ч. л.
Спеція Кумін мелений
1 ч. л.
Спеція Коріандр мелений
1 ч. л.
Перець каєнський Now Foods 500мг 100 капсул
за смаком
Петрушка 70г
1 ч. л.
Сіль морська Kamis в млинку 90г
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 200°C.
02
У чаші блендера змішати часник, паприку, кумин, коріандр - мелений і свіжий, перець, імбир, цедру 1 лимона, сік 1 лимона, петрушку. Подрібнити за допомогою блендера.
03
Рибу підготувати, для цього необхідно видалити нутрощі, промити під холодною водою, просушити. Зробити надрізи з обох сторін. Натерти сіллю і чорним меленим перцем.
04
Помідори і оливки нарізати. Викласти рибу на великому деко або в форму для духовки, зробити по 3 надрізи і натерти соусом з травами. Зверху покласти шматочки помідорів і оливок. Запікати 15-20 хвилин у розігрітій духовці. Подавати з шматочками лимона.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів