
Абрикосово-горіхові тарталетки
Як відомо, тарталетки - це маленькі кошики з тіста, які наповнюють різною начинкою. Вона може бути м'ясною, рибною або ж із солодощами. У нашому випадку наповнювачами будуть абрикоси і горіхи. Такі чудові кошики красиво виглядають на святковому столі. Завдяки горіхам і абрикосовій суміші на смак тарталетки виходять м'якими, ніжними і дуже смачними. При бажанні, абрикоси можна замінити будь-яким іншим фруктом, який вам більше до смаку, або ж для того, щоб урізноманітнити десерт.
Інгредієнти
Масло вершкове
100 г
Маскарпоне
120 г
Борошно
200 г
Цукор коричневий
150 г
Яйце куряче
1 шт.
Джем абрикосовий
100 г
Волоський горіх
100 г
Ваніль
5 г
Етапи приготування
01
Збити масло (всю норму без 20 г.) з вершковим сиром до пишного стану. Продовжуючи збивати, додати просіяне борошно. Надати тісту форму кулі і помістити в холодильник на 15 хвилин. З'єднати цукор, яйце, масло, що залишилося, сіль і ванілін. Додати подрібнені горіхи і абрикосовий джем.
02
Дістати тісто з холодильника, розділити на невеликі порції і скачати кульки діаметром близько 2.5 см. Кожну кульку приплюснути і витягнути в тонкий млинець. Змастити формочки для мафінів маслом і викласти тісто по дну і з боків.
03
Усередину викласти по столовій ложці абрикосово-горіхової суміші. Прикрасити кожне тістечко горіхом. Випікати в духовці при температурі 165°C градусів приблизно 25-30 хвилин. Охолодити на решітці, не виймаючи з формочок.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів