Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти важкий борошно › Торт "Біла і чорна магія"
Торт "Біла і чорна магія"

Торт "Біла і чорна магія"

Давно мрієте про захоплюючий смак незвичайного десерту? Це можна виправити! Пропонуємо поринути в магічну хмару чаклунства білого і чорного шоколаду разом з горішками і соковитою вишенькою. Поворожити над цим тортиком все-таки доведеться, але результат вас неодмінно порадує і приємно здивує. Максимум задоволення, пристрасті і натхнення - це те, що у результаті повинне вийти. Приміряйте сьогодні образ доброї феї, яка дарує ці радощі своїм коханим. Ваш торт неодмінно розчиниться в їх серцях. Приєднуйтеся до нашої чарівної кухні і творіть "солодкі дива" щодня! А з нами це легко!

Кількість порцій 10
Час приготування 210 хв

  1. 1. Вершкове масло — 270 г.
  2. 2. Цукор — 175 г.
  3. 3. Яйце — 3 шт.
  4. 4. Борошно — 100 г.
  5. 5. Какао-порошок — 50 г.
  6. 6. В'ялена вишня — 100 г.
  7. 7. Родзинки — 100 г.
  8. 8. Волоський горіх — 50 г.
  9. 9. Гіркий шоколад — 750 г.
  10. 10. Чай (міцний) — 150 мл.
  11. 11. Білий шоколад — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Теплою водою обмити в'ялену вишню, обсушити і видалити кісточки. Ізюм так само обмити. Грецький горіх посікти на великі шматки, потім, постійно помішуючи, трохи обсмажити на розжареній сковороді протягом 4 хв.

  2. Гіркий шоколад розтопити на водяній бані. Коли шоколад повністю розтопиться, додати вершкове масло і яйця. Збивати до однорідності.

  3. В отриману масу підсипати просіяне борошно, какао-порошок, вишню, родзинки і обсмажені горіхи.

  4. Високу форму для випікання змастити вершковим маслом. Потім вистелити пергаментним папером, а стінки ємності вистелити пергаментною стрічкою. Вилити туди тісто і відправити випікатися в заздалегідь розігріту до 170ºС духовку на 1 г. 50 хв.

  5. Поки готується бісквіт, необхідно заварити міцний чай (150 мл.).

  6. На стіл викласти готовий бісквітний корж. За допомогою дерев'яної шпажки зробити в ньому декілька глибоких проколів. Залишити на 30 хв. Перевернути на іншу сторону, і проробити те ж саме. Накрити чистим рушником і дати постояти ще 30 хв.

  7. Гіркий і білий шоколад розтопити на водяній бані. Розстелити на столі пергаментний папір і вилити на нього половину чорного шоколаду. Акуратно розрівняти (товщина пласту 3 мм.). Помістити на 30 хв. в холодильник. Після чого, обмазати остиглий пласт шоколадною масою, що залишилася. Знову відправити у холодильник на 10 хв.

  8. У кондитерський мішок помістити половину розтопленого білого шоколаду. Вийняти пласт остиглого чорного шоколаду і білою масою намалювати на ньому часті тонкі смуги. Поставити в холодильник на 10 хв.

  9. Дістати шоколад з холодильника (важливо, щоб він не став ламким!), і нарізати його трикутниками (вони можуть бути різної висоти). Слід різати великим гострим ножем і постійно змочувати його в теплій воді.

  10. Помістити торт на пергамент і обмазати з боків розтопленим білим шоколадом. Обережно вдавити з усіх боків шоколадні трикутники так, щоб вони трохи заходили один на одного. Верхівку торта можна прикрасити крихітними шматочками шоколаду.