Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти важкий випічка › Листкові кошики з виноградом і мигдальним кремом
Листкові кошики з виноградом і мигдальним кремом

Листкові кошики з виноградом і мигдальним кремом

Якщо листкові пироги - це справа звична, майже кожен пробував їх. То листкові кошики - це щось новеньке. Можна навіть сказати, що це зменшений вигляд листкового пирога. Завдяки такому тісту кошики виходять дуже легкі і ніжні як з вигляду, так і на смак. Але це далеко не все. Смачними робить ці кошики не тільки тісто. Напевно, саме смачне тут - це мигдальний крем. По-перше, він добре доповнює страву, робить тісто не дуже сухим, надає йому соковитість. По-друге, кошики виходять дуже ароматні і смачні, адже всі знають, що мигдаль має незвичайний аромат, який полонить всіх. Ну і звичайно ж не варто забувати про виноград. Його сік просочує кошики, роблячи їх дуже соковитими.

Кількість порцій 4
Час приготування 180 хв

  1. 1. Сіль — 1/4 ч. л.
  2. 2. Вода — 1/2-2/3 ст.
  3. 3. Вершкове масло — 250 г.
  4. 4. Цукор — 1 ч. л.
  5. 5. Борошно — 2 ст.
  6. 6. Яйце — 1 шт.
  7. 7. Вино — 1 ч. л.
  8. 8. Виноград (будь-який, але бажано без кісточок) — 300-400 г.
  9. 9. Мигдаль — 50 г.
  10. 10. Цукор коричневий — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. На робочу поверхню просіяти борошно і викласти порізане на шматочки вершкове масло (200 г.). Посікти борошно з маслом ножем.

  2. У холодну воду покласти цукор (1 ч. л.), сіль і розмішати до повного розчинення. У посічене борошно з маслом влити холодну воду і швидко замісити тісто.

  3. Тісто накрити вологою серветкою або рушником і виставити в холодне місце на 2-3 години (можна залишити в холодильнику на ніч). Тісто дістати з холодильника і розкачати 2 рази, кожен раз складаючи тісто в 3-4 шари.

  4. Поки тісто в холодильнику приготувати мигдальний крем. Мигдаль і коричневий цукор подрібнити в кавомолці або комбайні, додати вершкове масло (50 г.), борошно (1 ст. л.), 1 ч. л. ароматного алкоголю і одне яйце. Перемішати і відправити в холодильник на 5 - 10 хвилин.

  5. Помити і обсушити невеликі грона винограду.

  6. За допомогою чашки або форми для печива зробити шаблон, сильно вдавлювати не треба. Усередині зробити шаблон меншого діаметру. Акуратно ножем вирізати, щоб не заминалися краї (це важливо). По меншому шаблоном (маленьке коло) надрізати тісто (саме надрізати), це робиться для того, щоб при випічці краї тіста піднялися навколо начинки.

  7. На середину покласти крем. На крем виноград. Відправити у розігріту до 220°С духовку на 20-25 хвилин. Крем повинен зарум'янитися, а тісто піднятися. Зверху можна посипати цукровою пудрою.