
Закуска з пастою, сиром і мускатним горіхом
З латинської слово «pasta» перекладається як «тісто» і буквально означає будь-які макаронні вироби. Найбільш популярна паста в італійській кухні. Існує безліч смачних її рецептів. Одним з найпоширеніших є паста з сиром. Головна перевага цієї страви - легкість і швидкість приготування. Для приготування цього рецепту підійдуть ріжки з твердих сортів пшениці. Особливістю даної закуски, що відрізняє її від інших, є додавання мускатного горіха, який надає вишуканий і незвичайний смак і аромат.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Скатертина Прованс Лимони 120х136см
0,5 шт.
Крохмаль кукурудзяний Dr. Oetker 30г
1 ч. л.
Часник
0,5 шт.
Бульйон курячий Food Studio 500мл
2,5 ст. л.
Горіх мускатний Auchan мелений 55г
3 г.
Сир Елітсир Швейцарський 45%
4 ст. л.
Макаронні вироби La Pasta Perfetto ріжки 400г
100 г.
Сухарі панірувальні
2 ч. л.
Базилік зелений, шт
1 пучок
Спеція Перець чорний мелений
3 г.
Етапи приготування
01
Відварити пасту в підсоленій воді, практично до готовності, воду злити, ріжки перекласти в миску. Духовку розігріти до 200°C.
02
Вичавити сік з чверті лимона, змішати сік з крохмалем. Поставити сковороду на вогонь, натерти дно сковороди зубчиком часнику, потім нарізати його, повернути на сковороду. Влити в сковороду бульйон, додати мускатний горіх.
03
Довести суміш на сковороді до кипіння, додати натертий сир, зменшити вогонь, готувати до розплавлення сиру, приблизно 2-3 хвилини. Додати лимонну суміш, готувати протягом 30 секунд.
04
Додати пасту на сковороду, ретельно перемішати, прибрати з вогню. Розкласти масу по формочках, зверху посипати сухарями, поставити в духовку на 8-10 хвилин.
05
Витягнути формочки, поставити на тарілки, остудити протягом 4-5 хвилин, посипати зверху базиліком і чорним перцем, скропити лимонним соком.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів