
Яхнія із яловичини
Яхнія досить популярна в країнах Балкану. Це результат впливу турецької кухні на болгарську, румунську та інших кухні на Балканах. Являє собою тушковану страву їх м'яса або овочів (у нашому випадку яловичина). Вона дуже нагадує "смажений суп" , який популярний у східній кухні. І хоча тип приготування в цих стравах різний, та й інгредієнти теж не дуже схожі, все ж "смажений суп" і яхнія мають спільне походження. Зазвичай інгредієнти викладають в посудину для готування шарами. Смак у цієї страви неповторний і щоразу різний. Все залежить від фантазії кухаря, набору овочів і прянощів (бо вибір досить широкий).
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яловичина піджарка
700 г.
Смалець Фермерський 170г
80 г.
Цибуля
100 г.
Помідори рожеві фасовка
200 г.
Картопля фасована
250 г.
Кукурудза
200 г.
Кабачок
200 г.
Яблуко Джонапринц 70+
100 г.
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
150 г.
Бульйон Еко Велика ложка грибний 11г
1,4 л.
Груша
100 г.
Персик
100 г.
Виноград
150 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Петрушка 70г
за смаком
Етапи приготування
01
Яловичину нарізати кубиками й обсмажити на смальці до утворення рум'яної скоринки.
02
Дрібно нарізати ріпчасту цибулю, солодкий стручковий перець і помідори. Підсмажити в окремій каструлі з розігрітим смальцем.
03
Коли рідина випариться, додати обсмажене м'ясо, сіль, чорний перець, дрібно нарізану зелень петрушки. Отриману суміш залити білим вином і бульйоном. Варити 1 годину.
04
Додати дрібно нарізану картоплю, зерна молодого качана кукурудзи, дрібно нарізані кабачки, яблуко, грушу, персик і виноград. Варити до готовності м'яса.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів