Торт з попкорном - Image

Торт з попкорном

Кількість порцій: 15Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Торт із попкорном - смачний, дуже цікавий і незвичний торт. Для подрібнення арахісу не користуйтеся блендером, так як для цього рецепта потрібна не мука, а саме шматочки. Тому арахіс крупно порубіть. Врахуйте, що попкорн-суміш, залита арахісною карамеллю, застигає дуже швидко, тому потрібно, не зволікаючи, викласти її в попередньо застелені фольгою і змащені олією форми. Не ігноруйте дрібні деталі рецепта. Наприклад, якщо Ви не змажете фольгу олією, віддерти її буде дуже важко. Не забудьте щільно утрамбувати суміш лопаткою. Збірка торта традиційна: кожен корж (а їх два) змащується приготованим кремом. Прикраса готового торта - можливість проявити свою фантазію.

Інгредієнти

Попкорн

9 ст.

Арахіс

1 ст.

Крекери (крихти)

1,5 ст.

Цукор коричневий

200 г.

Сироп

250 мл.

Масло арахісове

1,5 ст.

Ванільний цукор

2 ч. л.

Маргарин

150 г.

Мигдалеве молоко

1,5 ст. л.

Какао-порошок

3 ст. л.

Етапи приготування

01

Підготувати інгредієнти для коржів. Спочатку взяти арахіс. Подрібнити на великі шматочки. З крекерів утворити крихту (вийде 1,5 склянки).

02

Висипати арахіс і крихту з крекерів в миску. Перемішати. Додати до них попкорн. Відкласти ненадовго у сторону.

03

Зайнятися карамеллю. Приготувати сироп: уварити цукор з водою в співвідношенні 2:1. Повинна вийти склянка сиропу. Коли сироп почне закипати - зняти з вогню. Потім додати арахісове масло (3/4 ст.) і ванільний екстракт. Добре перемішати і відразу ж влити в попкорн.

04

Заздалегідь підготувати форми для запікання: застелити їх фольгою і густо змастити маслом. Суміш зняту з вогню, миттєво залити в підготовлені форми і поставити остигати при кімнатній температурі.

05

Зробити крем. Взяти маргарин, цукрову пудру, арахісове масло, какао-порошок, ванільний екстракт і мигдалеве молоко. Усі вищеперелічені інгредієнти збити. Крем відкласти і перейти до складання торта.

06

Застиглі коржі звільнити від фольги. Викласти на блюдо, формуючи торт: змастити кремом корж, зверху покласти другий, також просочити арахісовим кремом, не забуваючи про бокові частини. Прикрасити на свій смак.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Млинцевий торт із заварним кремом, яблуками і корицею

Млинцевий торт із заварним кремом, яблуками і корицею

10

1 год 10 хв

Торт з попкорном – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua