Тарт "Слива в шоколаді" - Image

Тарт "Слива в шоколаді"

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Що таке тарт? Тарт - це варіант відкритих пирогів, характерний для французької кухні. Тарт "Слива в шоколаді" - оригінальна солодка випічка. Спробувавши приготувати її один раз, Ви, без сумніву, будете час від часу повертатися до цього рецепту. Особливість запропонованого тарта полягає в тому, що це пиріг-перевертиш. Треба відзначити, що сливи і шоколад - дуже гармонійне поєднання продуктів. Кілька порад по процесу приготування. Сливу вибирайте сорту "Угорка". Викладаючи охолоджене тісто на шар слив, акуратно вминайте його по периметру форми (так у Вас утворяться бортики пирога). А обережно вминаючи тісто по всій поверхні форми, Ви досягнете того, щоб сливи занурилися в тісто.

Інгредієнти

Сливи

500 г.

Кисломолочний сир

125 г.

Борошно пшеничне

150 г.

Цукор

150 г.

Масло вершкове

185 г.

Яйце

1 шт.

Сметана

1 ст. л.

Ванільний цукор

1 ч. л.

Кориця

1 ч. л.

Розпушувач тіста

1 ст. л.

Шоколад чорний

40 г.

Молоко

5 ст. л.

Етапи приготування

01

Змішати борошно, розпушувач, 1 яйце, 125 г. м'якого масла, сир, 50 г. цукру, ванільний цукор і 1 ст. л. сметани. Замісити тісто і поставити в холодильник.

02

Розігріти 60 г. масла на сковороді, всипати 100 г. цукру і корицю. Постійно помішуючи, чекати поки цукор не карамелізується. Після цього зняти з вогню і відразу ж перелити карамель у форму, швидко розподіляючи її по дну. На карамель викласти порізані сливи.

03

Охолоджене тісто розкачати і, обережно вминаючи, викласти його на сливи. Випікати пиріг у духовці 40-45 хвилин при температурі 180°C. Готовий пиріг перевернути дном вгору.

04

У 5 ст. л. молока розчинити шоколад, постійно помішуючи. Швидко полити глазур'ю пиріг.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Тарт "Слива в шоколаді" – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua