
Шоколадний торт із лимонним кремом
Порадуйте домашніх смачним і оригінальним тортиком. До того ж, запропонований "Шоколадний торт із лимонним кремом" і виглядає дуже ефектно і святково. Дуже гармонійним виходить поєднання шоколадно-мигдальної основи торта і ніжного лимонного крему, який спочатку виходить рідкуватим, але в процесі випікання набуває потрібну консистенцію. А тепер невеликі "секретики": бобові насипають на папір для випічки зверху коржа з тією метою, щоб не дати тісту в процесі випікання роздутися, а отже, воно краще пропечеться. Ці помічники, звичайно, надалі не потрібні. Какао в тісто і лимонний сік в начинку можна додати в кількості, що відповідає Вашим смакам.
Інгредієнти
Яйця
6 шт.
Цукор
200 г.
Вершкове масло
70 г.
Какао
20 г.
Мигдаль
30 г.
Борошно
150 г.
Вершки 33-35%
150 мл.
Лимон
2 шт.
Кондитерська посипка
за смаком
Етапи приготування
01
Мигдаль подрібнити в блендері.
02
Для приготування тіста збити 1 яйце з цукром (50 г.).
03
Додати масло, перемішати.
04
Додати мигдаль, перемішати.
05
Додати какао, борошно і ретельно перемішати. Замісити тісто.
06
Викласти тісто у змащену маслом форму (діаметром близько 24-26 см.), розрівняти, зробити бортики.
07
Накрити харчовою плівкою, заховати в холодильник на 30 хвилин.
08
Потім плівку прибрати, на тісто викласти папір для випічки.
09
Насипати на папір квасолю або горох. Поставити в розігріту до 180°C духовку, випікати протягом 15-20 хвилин.
10
Для приготування начинки з лимонів зняти цедру.
11
Вичавити сік з лимонів. Знадобиться 100 мл. соку.
12
4 яйця і 1 жовток збити з цукром (150 г).
13
Додати вершки і все добре збити.
14
Додати цедру і сік лимона, перемішати.
15
Вилити начинку на остиглий корж. Поставити в розігріту до 180°C градусів духовку. Випікати протягом 40-45 хвилин.
16
Торт остудити і посипати кондитерської посипкою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів