
Картопляний рулет із шинкою
Рулет із картоплі з будь-якою начинкою - оригінальне блюдо як для повсякденного столу, так і може служити чудовим частуванням для Ваших гостей. Картопляний рулет із шинкою - нескладна в приготуванні страва з красивою картопляною скоринкою і смачною начинкою із шинки. Такий рулет дуже швидко готується, і процес піде ще швидше, якщо картоплю "у мундирі" зварити заздалегідь. Замість шинки для начинки можна використовувати й інші інгредієнти за Вашим смаком. Все одно страва вийде смачною і ситною. При подачі на стіл картопляний рулет із шинкою нарізається на шматочки. За бажанням можна прикрасити страву зеленню.
Інгредієнти
Картопля
7 шт.
Яйця
3 шт.
Борошно
250 г.
Шинка
300 г.
Вершкове масло
3 ст. л.
Кріп
1 пучок
Тмін
1 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Етапи приготування
01
Картоплю помити і варити "у мундирі" 20 хвилин. Остудити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Посолити і поперчити.
02
Вбити 2 яйця, додати трохи вершкового масла, перемішати і, додаючи борошно, замісити м'яке тісто.
03
На шар пергаментного паперу насипати трохи борошна і розкачати на ньому тісто товстим шаром. Викласти на тісто шматочки тонко нарізаної шинки, так щоб залишалися края у борошна. Зверху шинку посипати дрібно нарізаним кропом.
04
Бокові сторони майбутнього рулету згорнути трохи всередину, з трьох сторін, останню залишити для того, щоб нею закріпити рулет. Поступово, піднімаючи край пергаменту, згорнути тісто в рулет.
05
Перекласти рулет на деко, змащене соняшниковою олією. Верх рулету змастити яєчним жовтком і посипати тміном, проткнути в декількох місцях.
06
Поставити рулет в розігріту до 180°C градусів духовку на 30 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів