
Пиріг з яблуками і манкою
Цей пиріг рекомендується робити ввечері, тоді за ніч він охолоне і повністю просочиться. Яблука краще брати кисло-солодкі, щоб смак пирога був живий, натуральний, з кислинкою. Потерті яблука надають пирогу шаруватість, а якщо порізати їх брусочками, то це додасть їм однорідності. Пиріг виходить дуже смачний і досить ситний, тому відмінно підходить для повноцінного сніданку з чашкою чаю або кави. Пиріг з яблуками і манкою дуже легко готується, так як не потрібно готувати тісто і на цьому істотно заощаджується час приготування. Перед подачею пиріг присипають цукровою пудрою, прикрашають ягодами або кулькою морозива.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
200 г.
Крупа манна Терра марка М 800г
200 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
150 г.
Кориця Еко мелена 20г
1 ч. л.
Сода харчова 500г
0,5 ч. л.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
200 мл.
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
5 шт.
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
2 ст. л.
Масло вершкове домашнє
100 г.
Етапи приготування
01
Змішати в мисці борошно, манну крупу, 120 г. цукру і соду. Перемішати.
02
Яблука очистити від шкірки і серцевини, натерти на тертці. Скропити яблучне пюре лимонним соком. Додати до яблук цукор, що залишився і корицю.
03
Змастити форму маслом, викладати суміш необхідно шарами, спочатку шар борошняної суміші, після - шар яблучного пюре. Повторити так кілька разів, самий верхній шар повинен бути яблучний.
04
Залити пиріг киплячим молоком, викласти шматочки вершкового масла.
05
Розігріти духовку до температури 180-200ºС, випікати протягом 40-50 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів