
Перець, фарширований гречкою і сиром
Перець, фарширований сиром і гречкою, - досить проста у приготуванні, смачна вегетаріанська страва. Фарширований перець за цим рецептом виходить соковитим, просоченим ароматами спецій і топленого масла. А доданий на останньому етапі приготування сметанний соус із гірчицею і зеленню гармонійно додає свої фарби у смакову палітру страви. Дуже важливо обдати перці окропом. Ця нескладна маніпуляція робить їх більш м'якими. Цим ми прискоримо процес приготування в духовці. Адже начинка вже попередньо доведена до готовності. Перці потрібно фарширувати начинкою максимально щільно. Деко, на який викладають перці для запікання, бажано змастити маслом.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Перець солодкий Palermo Tri-Color нарізаний пастеризований 500мл
4 шт.
Морква
1 шт.
Крупа гречана
150 г.
Спеція Перець чорний мелений
0,5 ч. л.
Куркума Еко 20г
0,5 ч. л.
Сіль Єгипет
1 ч. л.
Сметана ХМЗ 20%
150 г.
Масло вершкове домашнє
5 ст. л.
Гірчиця ВХС Вінницька 125г
1 ст. л.
Петрушка 70г
за смаком
Кріп 70г
за смаком
Сир Адигейський Домашній 40%
150 г.
Етапи приготування
01
Для начинки перебрати і промити гречку. Моркву натерти на крупній тертці. Сир руками розтерти на дрібні шматочки.
02
У сковороді розігріти 2 столові ложки олії і обсмажити протягом приблизно 5 секунд спеції: чорний перець, куркуму. Додати моркву.
03
Через 5-7 хвилин додати сир, смажити 5 хвилин. Додати гречку. Посолити, ретельно все перемішати і залити водою в пропорції 1:2. Готувати під кришкою на дуже маленькому вогні до готовності.
04
Перець помити, відрізати верхівку і видалити насіння. Обдати перці окропом. У гречку додати топлене масло (3 ст. л.). Нафарширувати перці начинкою. Поставити в духовку на 10 хвилин при температурі 150°C.
05
Для соусу в блендері змішати сметану, гірчицю і зелень. Готові перці рясно залити соусом. Відправити в духовку ще на 5 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів