
Горіховий торт без борошна
Торт відноситься до тих страв, вік і джерело появи яких точно невідомі. Історики вважають, що перші торти з'явилися приблизно 2000 років тому в Італії, так як слово «торт» в перекладі з італійської означає щось хитромудре і красиво прикрашене. Є також версія, що торти могли з'явитися в Греції. На її території були знайдені фрески з аплікаціями і малюнками пиріжків. Але як би там не було, сьогодні законодавицею моди у світі тортів вважається Франція. Хоча широко відомі в світі і німецькі, і австрійські, і російські торти. Сьогодні представляємо вам прекрасний рецепт торту без борошна. Такий торт відмінно підійде і до чаю, і до кави. Перевагою такого торту є той факт, що крем до нього можна зробити будь-який.
Інгредієнти
Яйця
3 шт.
Фундук (подрібнений)
200 г.
Розпушувач для тіста
1 ч. л.
Цукор
80 г.
Вершкове масло
100 г.
Молоко згущене варене
370 г.
Борошно
20 г.
Етапи приготування
01
Горіхи подрібнити в кавомолці або кухонному комбайні.
02
Горіхи, яйця, цукор, розпушувач змішати.
03
Форму (на 1 літр) змастити маслом і посипати борошном. Викласти масу.
04
Випікати в духовці до готовності 10 - 15 хвилин (або близько 5 хвилин при 900 Вт в мікрохвильовці).
05
Охолодити приблизно 3-5 хвилин.
06
Згущене молоко збити з вершковим маслом.
07
Розрізати корж, змастити згущеним молоком. Торт можна посипати горіхами, цукровою пудрою, прикрасити, збитими вершками і фруктами або полити розтопленим шоколадом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів