Грибна запіканка - Image

Грибна запіканка

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Серед всіляких запіканок грибні займають одне з лідируючих місць завдяки своєму тонкому аромату і надзвичайній апетитності. Для грибних запіканок підійдуть свіжі, сушені, солоні і мариновані гриби. Додатковими інгредієнтами можуть бути макарони, м'ясо, сир, картопля, кабачки, крупи і т.д. Зробити смак страви самим яскравим і незабутнім дозволять правильно підібрані трави та спеції. У будь-якому випадку потрібно пам'ятати: велика кількість трав і спецій може перебити ніжний аромат грибів. Взагалі, в приготуванні грибних запіканок будь-яка господиня, знаючи, з чим добре поєднуються гриби, може дати собі безмежну свободу.

Інгредієнти

Макарони

300 г.

Гриби

400 г.

Яйця

4 шт.

Молоко

100 мл.

Соняшникова олія

за смаком

Сухарі панірувальні

за смаком

Цибуля

1 шт.

Сир твердий

100 г.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Етапи приготування

01

Гриби помити, порізати. Викласти на сковороду, змащену соняшниковою олією.

02

Цибулю почистити, помити, порізати кубиками і додати до грибів. Смажити 20 хвилин. Посолити, поперчити, перемішати.

03

Макарони злегка обсмажити на олії, постійно помішуючи. Залити макарони окропом і посолити. Вимкнути вогонь і залишити на 20 хвилин.

04

Форму змастити соняшниковою олією і посипати панірувальними сухарями.

05

Макарони і гриби остудити. Викласти у форму половину макаронів. Зверху - смажені гриби з цибулею. Потім ще половину макаронів.

06

Збити яйця з молоком. Додати трохи солі і перцю. Залити яєчно- молочною сумішшю запіканку. Зверху посипати тертим сиром.

07

Поставити в розігріту духовку на 50 хвилин при температурі 150°C.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Грибна запіканка – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua