Багети із зернами кунжуту - Image

Багети із зернами кунжуту

Кількість порцій: 4Час приготування: 2 год 10 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Хрустка золотава скоринка, м'який м'якуш і оригінальний зовнішній вигляд. Ви вгадали, мова йде про багет. Цей довгий і тонкий французький хлібець давно користується популярністю в багатьох європейських країнах. За традицією його не ріжуть, а ламають руками на зручні шматочки. Скибочка хрусткого багета з вершковим маслом і фруктовим джемом – традиційний сніданок типової французької сім'ї. Ви теж так любите? Тоді спечіть в домашніх умовах ці ароматні багети з зернами кунжуту, і Ви більше ніколи не повернетеся в булочну за хлібом. Потрібно лише Ваше натхнення і бажання експериментувати. Все інше зробить хлібопічка.

Продукти для рецепту

Цукор Ваш Цукор 10кг
356.90

Цукор Ваш Цукор 10кг

10 кг

Інгредієнти

Цукор Ваш Цукор 10кг

5 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Борошно 7 1кг

420 г.

Кунжут Кондор 100г

90 г.

Дріжджі Львівські Дріжджі пресовані 42г

20 г.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

100 мл.

Етапи приготування

01

Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього розвести дріжджі (20 г.,) у воді 935 мл.,). Додати 100 мл., теплого молока. Посолити за смаком. Додати 120 г. борошна. Розмішати до отримання однорідної консистенції. Поставити опару в тепле місце. Опара повинна збільшитися у своєму обємі приблизно не менш, ніж в 2-3 рази.

02

В контейнер хлібопічки налити воду (125 мл.,), додати сіль, цукор, борошно (300 г.) та опару (125 г.,). Увімкнути хлібопічку, обрати програму "Багет", натиснути кнопку "Старт". Після звукового сигналу додати кунжут (50 г.,).

03

після другого звукового сигналу відкрити хлібопічку та витягнути тісто. Розділити його на 4 рівні частини, з кожної сформувати багет. Для цього "заготовку" притиснути долонею для надання чотирикутної форми, скласти отриманий шматок в два рази, трохи притиснути, покласти "швом" вгору. Повторити операцію для того, щоб чотирикутник став більш тонким.

04

Потім загорнути тісто навколо великого пальця, натискаючи долонею іншої руки на "шов". Повторити 3-4 рази для того, щоб багет став більш однорідним, а його довжина відповідала довжині дека у підставці для випікання. Те ж саме зробити з іншими "заготовками".

05

Зробити надрізи на верхній поверхні багетів, змочити водою та обваляти в кунжуті (40 г.). Викласти на підставку, помістити в хлібопічку. Знову натиснути "Старт", програма продовжиться. Готові багети охолодити на решітці та подавати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв