Котлети садівника - Image

Котлети садівника

Кількість порцій: 5Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Котлети садівника або «біфтекі ту Кіпур» - це рецепт запозичений нами з класичної грецької кухні. Із самої назви стає зрозуміло, що основними інгредієнтами страви є дари садів і городів - овочі - справжні вітамінні криниці: кабачки, морква, червоний перець, петрушка. Це чудовий літній варіант котлет. Завдяки овочам, котлети виходять не тільки дуже смачними, але надзвичайно соковитими. М'ясо (дрібно нарізаний бекон і фарш) становить лише половину маси страви. Фарш для котлет краще брати змішаний - свинячо-яловичий. Для гарніру нічого краще не підійде, ніж запечена в духовці разом з котлетами картопля.

Інгредієнти

Фарш м'ясний

500 г.

Бекон

50 г.

Кабачок

1 шт.

Морква

1 шт.

Червоний перець

1 шт.

Цибуля

1 шт.

Часник

2 зубчики

Орегано

1 ч. л.

Петрушка

2 ст. л.

Сухарі панірувальні

50 г.

Картопля

4 шт.

Соняшникова олія

50 мл.

Вино біле сухе

50 мл.

Вода

100 мл.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Кабачок, моркву, червоний перець, цибулю очистити, помити, обсушити і натерти на крупній тертці.

02

Бекон і часник дрібно посікти. Змішати з овочами.

03

Додати петрушку, сіль, перець, сухарі. Добре перемішати. Місити фарш 10 хвилин, накрити плівкою і помістити в холодильник на 30 хвилин.

04

Сформувати 5 котлет. Викласти у змащену олією форму для запікання.

05

Картоплю очистити, розрізати вздовж на 4 частини. Посолити, поперчити, посипати орегано і змастити олією.

06

Картоплю помістити між котлетами, підлити воду і вино. Випікати котлети в розігрітій духовці при 180°C 60 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Котлети садівника – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua