
Бастурма по-грузинськи
Бастурма - це в'ялена на повітрі пресована вирізка з просоленого м'яса. Бастурма вважається кавказькою стравою і поширена вона і в Туреччині, і у Вірменії, і в Грузії , і навіть у Середньоазіатських країнах. Але різні національності готують бастурму по-своєму. Ми ж сьогодні представляємо рецепт приготування саме грузинської бастурми. Ця страва виникла в сиву давнину в умовах жаркого клімату і відсутності холодильників. Бастурма відрізняється темним кольором і щільною консистенцією. До речі, в супермаркетах цей делікатес коштує не дешево. Приготувавши таку смачну делікатесну закуску в домашніх умовах, ви зможете насолодитися її домашнім смаком і до того ж заощадите чимало грошей.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Вирізка яловича охолоджена
1 кг.
Цибуля
1 шт.
Оцет винний Kuhne волоський горіх 250мл
30 г.
Зелень петрушки сушена Pripravka 10г
25 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Етапи приготування
01
Вирізку почистити від плівок і сухожилок, нарізати кубиками.
02
М'ясо скласти в посуд, додати сіль, перець, дрібно нарізану цибулю і винний оцет. Добре перемішати і відставити в холодне місце на 2-3 дні.
03
Після маринування м'ясо нанизати на рожен і смажити до готовності над розжареним вугіллям, періодично перевертаючи його.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів