
Теплий шоколадний пудинг зі збитими вершками
Пудинг – традиційний англійський десерт – готують з цілком стандартного набору звичайних продуктів, який знайдеться на кухні у кожної господині. До речі, ідея приготування подібної страви (яку, до речі, не завжди роблять солодкою) народилася в голові у кмітливих і економних британок, які намагалися «утилізувати» продукти і страви, що залишилися з учорашнього дня. Так і з'явився на світ найніжніший і найсмачнішний десерт, який до цих пір користується популярністю далеко за межами батьківщини. Згідно англійським кулінарним традиціям пудинг є обов'язковим атрибутом різдвяного столу. Навіть, якщо сьогодні не святковий день, порадуйте рідних неповторним теплим шоколадним пудингом зі збитими вершками.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Шоколад чорний Maxim's 39г
170 г.
Масло вершкове домашнє
150 г.
Яйце куряче С0 1шт
6 шт.
Цукор Ваш Цукор 10кг
60 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
60 г.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
60 мл.
Етапи приготування
01
Розтопити шоколад, розламаний на шматочки, на водяній бані разом з вершковим маслом, нарізаним кубиками. Потім трохи охолодити. У трьох яєць відокремити білки від жовтків.
02
Збити міксером 3 яйця і 3 жовтки з цукром в пишну масу. Обережно додати шоколадну суміш в яєчну. Всипати просіяне борошно і довести тісто до однорідної консистенції.
03
Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати суфле близько 17-20 хвилин. Вершки збити і прикрасити ними суфле.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів