
Полуничні кекси
Такий десерт як кекси з'явився досить давно, ще в Стародавньому Римі. У ті часи їх робили із граната, горіхів і родзинок, змішуючи все це в ячмінному пюре. Звичайно ж, спочатку форма кексів була схожа на хліб, у формі "цегли", це в наш час вже стали робити їх невеликими і у формочках. Назва цього десерту з'явилася вже в Середні століття, від сполучень слів "фрукти" (з старофранцуської) і "пиріг" (з давньосаксонської). Зараз кекси - це популярний десерт в багатьох країнах. Наприклад, у Румунії випікають їх до великих свят, а в Америці дуже популярні кекси з горіхами. Все таки у кожному разі кекси - це завжди смачна закуска до чаю.
Інгредієнти
Рослинна олія
60 мл
Куряче яйце
1 шт.
Сіль
0,5 ч. л.
Розпушувач
2 ч. л.
Полуниця
240 г
Молоко
120 мл
Борошно
1,7 ст.
Кориця
1 ч. л.
Цукор
120 г
Етапи приготування
01
Змішати в маленькій мисці масло з молоком і яйцем. Злегка збити.
02
Змішати у великій мисці борошно з сіллю, корицею, розпушувачем і цукром.
03
Нарізати полуницю, додати в борошняну суміш і перемішати.
04
Додати молочну суміш, перемішати.
05
Викласти тісто в приготовану форму.
06
Випікати в розігрітій духовці (190°С), близько 16 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів