
Картопляна запіканка з беконом і цибулею
Про картопляну запіканку знають давно і люблять її стільки ж часу. Ще у фільмі "Дівчата" головна героїня перераховувала безліч страв, у яких використовують картоплю. У тому числі і картопляну запіканку. Звичайно, часу пройшло досить багато, з'являються нові страви, вдосконалюються старі. Ось, як, наприклад, наш наступний рецепт. Ми поклали в картопляну запіканку бекон і отримали досить свіжу та оновлену страву, яка порадує всю вашу родину, якщо ви, все ж, вирішите її приготувати. Адже це страва виходить досить ситною завдяки картоплі, бекон робить її соковитою, ну а цибуля і приправи, звичайно ж, більш ароматним.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Масло вершкове домашнє
25 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
120 г.
Часник
1 зуб.
Бекон охолоджений
200 г.
Картопля фасована
900 г.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
750 мл.
Горіх мускатний Auchan мелений 55г
5 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Розігріти духовку до 180°C градусів. Цибулю і часник очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Розтопити масло в сковороді, обсмажити на ньому цибулю і часник до золотистого кольору.
02
Викласти цибулю і часник, а потім обсмажити скибочки бекону. Картоплю помити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Форму змастити вершковим маслом.
03
У форму на дно викласти картоплю, потім цибулю і бекон. Додати сіль і перець. Вершки перемішати з мускатним горіхом, сіллю і перцем, а потім вилити соус в форму. Поставити форму в розігріту духовку і запікати близько 80-90 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів