Пхалі зі шпинату - Image

Пхалі зі шпинату

Кількість порцій: 6Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Пхалі (як можна судити навіть із назви) - це страва грузинської кухні. Пхалі складається із двох основних компонентів: це заправка і основний інгредієнт. Що стосується останнього, то це може бути спаржа, білокачанна капуста, молоде листя кропиви або (як у нашому рецепті) шпинат. Начинка ж (як і у багатьох грузинських стравах) досить гостра через велику кількість прянощів. Але обов'язково в начинці повинні бути волоські горіхи. Така страва виходить досить ситною, але при цьому і дієтичною. Тому її можна їсти, не побоюючись за фігуру. Подавати пхалі можна як основну старву до сімейного сніданку, обіду або вечері.

Продукти для рецепту

Інгредієнти

Шпинат бебі Metro Chef свіжий 500г

2 кг.

Волоський горіх

150 г.

Спеція Хмелі-сунелі

1 ч. л.

Кінза 70г

1 пучек

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

1 шт.

Гранат еліт

1 шт.

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Сік гранатовий відновлений 1л

3 ст. л.

Часник

1 зубчик

Етапи приготування

01

Шпинат очистити, промити. Варити в киплячій підсоленій воді 5 хв. Зняти шумівкою, віджати.

02

Дрібно нарізати кинзу, цибулю. Горіхи дрібно потовкти, часник вичавити в часниковому пресі. Додати 3 ст. л. гранатового соку і хмелі-сунелі. Посолити, поперчити. Перемішати зі шпинатом.

03

З отриманої суміші зліпити 4 грудочки, прикрасити зернами граната.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв