Горбуша, запечена в духовці - Image

Горбуша, запечена в духовці

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Перед вами рецепт горбуші, запеченої в духовці з томатною пастою і овочами. Це зовсім не складне, але оригінальне блюдо з пікантним смаком. Горбуша, приготована таким чином виходить неймовірно ніжна і не суха. Для томатного соусу в даному рецепті рекомендується брати рідку томатну пасту. Якщо ж у вас вона густа, то розбавте її водою. Якщо ж навпаки ви взяли аж надто рідку пасту, то можете додати буквально одну чайну ложку просіяного борошна і тоді соус загусне. Рибу можна використовувати також лосось і форель (або менш жирні сорти, якщо ви дотримуєтеся дієти), а крім помідорів непогано підійде солодкий перець. Подавати горбушу, запечену в духовці можна як окрему страву або ж з гарніром (наприклад рис або картопляне пюре).

Інгредієнти

Борошно пшеничне

20 г

Горбуша (або лосось)

400 г

Цибуля

100 г

Паста томатна

100 г

Помідори

220 г

Цукор

5 г

Сіль

за смаком

Часник

1 зуб.

Етапи приготування

01

З стейків горбуші видалити всі кістки і розрізати стейки на половинки. На пласку тарілку просіяти борошно і сіль. Сковорідку з олією розігріти. Кожну половинку обваляти в борошні і підсмажити до золотистої скоринки.

02

Помідори помити і нарізати кубиками. Цибулю і часник очистити від лушпиння і подрібнити. На розігрітій сковороді з олією обсмажити цибулю і часник кілька хвилин.

03

Додати в сковороду томатну пасту, сіль, цукор, помідори. Тушкувати кілька хвилин. Духовку розігріти до 180 градусів.

04

У форму або індивідуальні формочки для запікання в духовці викласти рибу і залити її соусом. Запікати близько 20 хвилин. Подавати гарячою, прикрасивши зеленню.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Горбуша, запечена в духовці – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua