Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий картопля › Плацинди з картоплею
Плацинди з картоплею

Плацинди з картоплею

Дивовижна страва з незвичайною назвою запросто здивує вас своїм смаком та духмяним ароматом. Використання різноманітних начинок в плациндах, дає можливість готувати їх протягом усього року. В нашому випадку ми маємо рецепт приготування з начинкою із смачненькою картоплею, яка характеризується великою поживною цінністю та вдало смакує з будь-якими необхідними вам компонентами. Доповнення її запашною зеленю надасть страві справді свіжого весняного смаку. Безумовно, використання листкового тіста надасть нашому овочевому пирогу певної легкості та ніжності. Таку страву можна подавати на стіл хоч кожного дня, радуючи своїх близьких смачненьким, та даруючи їм нові враження і позитивні емоції.

Кількість порцій 2
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 550 г.
  2. 2. Сіль — 1 ч. л.
  3. 3. Картопля — 400 г.
  4. 4. Цибуля ріпчата — 1 шт.
  5. 5. Петрушка — 10 г.
  6. 6. Олія рослинна — 100 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для тіста просіяти борошно в широку миску, зробити заглиблення в центрі, додати сіль і влити воду (близько 300 мл., залежно від борошна). Замісити досить круте тісто. Місіти його кілька хвилин, потім зробити кулю, накрити рушником і дати постояти 10-15 хвилин.

  2. З тіста зробити 6-8 однакових кульок (приблизно по 130-140 г.). Використовувати борошно для підсипання, при необхідності. Знову накрити кульки рушником і залишити на 10 хвилин.

  3. Поки тісто  доходить, зробити начинку. Картоплю очистити і нарізати дуже дрібними кубиками.

  4. Додати дрібно нарізану цибулю. Дрібно посічену зелень теж додати в начинку, посолити. Кульки тіста розкачати по черзі тонким шаром, у центр покласти начинку (1-2 столових ложки) і згорнути (краї тіста загорнути до середини). Щоб тісто краще склеювалося, можна злегка змочити його водою. Приготовані коржі покласти на розігріту сковороду з маслом (вогонь повинен бути маленьким) швом вниз. Готувати під кришкою 5-7 хвилин до золотистого кольору. Потім перевернути і смажити з іншого боку також на маленькому вогні і під кришкою, щоб начинка встигла приготуватися. Подавати теплими.