Паска (рецепт для хлібопічки) - Image

Паска (рецепт для хлібопічки)

Кількість порцій: 8Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Здавна паску вважали дуже важливим атрибутом Великодня, тому що робили її раз на рік на Воскресіння. Паску обов'язково потрібно було освятити в церкві, і тільки тоді її можна було їсти. У кожної господині були свої секретні методики й інгридієнти, які передавалися від матері до дочки, з покоління - у покоління. Тому ця страва так і цінувалася . Паска вважалась вдалою, якщо вона виходила повітряною, м'якою і обов'язково високою. Правильна паска зазвичай зберігає свою м'якість і легкість протягом тривалого часу. Завдяки сьогоднішнім технологіям випікати паски (та й інші хлібобулочні вироби) стало набагато простіше. Наприклад, паска приготована в хлібопічці - це економія вашого дорогоцінного часу. Адже поки робиться одна справа, ви можете зайнятися іншою. Та й на смак паска з хлібопічки виходить не гіршою, ніж та, яку випікали в печі наші прабабусі.

Продукти для рецепту

Родзинки
139.90 - 242.10

Родзинки

за 1 кг

Інгредієнти

Родзинки

120 г.

Сік Freshme апельсиновий 0,5л

15 г.

Мигдаль

120 г.

Борошно 7 1кг

540 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

75 г.

Сіль Єгипет

5 г.

Масло вершкове домашнє

60 г.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

200 г.

Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г

15 г.

Цедра апельсину Kotanyi Dessert 20г

15 г.

Ванілін Pripravka 2г

3 г.

Цукрова пудра Aro 250г

100 г.

Етапи приготування

01

Спочатку потрібно родзинки залити апельсиновим соком та залишити на півгодини. Поки настоюються родзинки, дістати з холодильнику вершкове масло, щоб воно розм'якло. За бажанням можна бланшувати (швидко обварити чи ошпарити) мигдаль.

02

Залити мигдаль окропом та залишити на дві хвилини, потім злити воду та знову залити окропом на 2 хвилини. Почистити та підсушити на сковороді. Посікти.

03

В чаші хлібопічки з'єднати борошно (попередньо його потрібно просіяти), цукор, сіль, розм'якшене вершкове масло, дріжджі, терту цедру одного апельсину, ванілін та молоко (180 г.). Увімкнути основну програму для випікання звичайного білого хліба.

04

Родзинки обсушити серветками та додати до тіста після звукового сигналу разом з горіхами. На цьому місія людини майже закінчена, все інше зробить хлібопічка. Готову паску повністю охолодити на решітці. Для глазурі змішати цукрову пудру з 1-1,5 столовими ложками молока. Розподілити по куполу паски, прикрасити кондитерською посипкою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв