Іспанський соус ромеско - Image

Іспанський соус ромеско

Кількість порцій: 4Час приготування: 45 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Як і самі іспанці, страви у них " гарячі " і з різними приправами. Соус ромеско не виняток. Каталонці називають його румеску, і вперше приготували вони його дуже давно. З цього можна судити, що соус дуже смачний, раз його готують вже так давно і не тільки на території Іспанії, але і в багатьох країнах. Ось він дійшов і до нас. Так як придуманий він був рибалками, то і їдять його найчастіше з морепродуктами. Але це справа смаку. Гостренький соус підходить і для м'яса теж. Якщо ви хочете якось змінити рецепт, то в ньому легко можна замінити мигдаль на звичайні горіхи, а замість свіжого перцю можна використовувати сушений. У будь-якому випадку соус буде до речі на вашому столі.

Інгредієнти

Перець болгарський червоний

1 шт.

Пластівці мигдалю

½ ст.

Олія оливкова extra virgin

0,3 ст.

Оцет винний червоний

2 ст. л.

Вода

1 ст. л.

Часник

1 зубчик

Сіль

½ ч. л.

Перець чорний мелений

¼ ч. л.

Перець чилі

1 шт.

Етапи приготування

01

Розігріти гриль. Викласти в нього червоний перець і, перевертаючи, смажити приблизно 10 хвилин, поки шкірка не почне підгорати. Перекласти перець в пластиковий пакет і залишити на 10-15 хвилин. Зняти шкірку і очистити від насіння. Порізати на невеликі шматочки.

02

Добре розігріти сковорідку і підсмажити пластівці мигдалю до золотистого кольору.

03

У блендер покласти нарізаний перець, мигдаль, оливкову олію, оцет, воду, подрібнений часник, сіль, перець і дуже дрібно нарізаний чилі. Подрібнити до однорідної маси.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Сібас, запечений у фользі

Сібас, запечений у фользі

2

30 хв

Іспанський соус ромеско – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua