
Глінтвейн у мультиварці
Дуже смачний і завжди актуальний напій вперше почали варити ще в Стародавньому Римі. Тоді вино змішували з різними прянощами, але не варили. А робити це почали вже в часи середньовіччя. Напій і зараз актуальний в Австрії, Швейцарії, та й багатьох інших країнах. А особливо на різдвяних базарах і святах на відкритому повітрі. Завдяки тому, що вино за рецептурою потрібно нагрівати до 70 градусів, такий напій добре зігріває в зимові морози. У деяких країнах це традиційний напій на Хеллоуїн. Хоча багато хто варить і п'є його просто так. Саме слово "глінтвейн" (або "глювайн") з німецької перекладається "як палаюче, гаряче вино".
Інгредієнти
Червоне вино
750 мл.
Апельсин
1 шт.
Яблуко
1 шт.
Цукор
100 г.
Гвоздика
3 шт.
Імбир
2 г.
Кориця (порошок)
2 г.
Етапи приготування
01
У чашу мультиварки налити вино.
02
Додати цукор і фрукти, нарізані середніми кубиками. Останніми покласти спеції.
03
Вибрати режим «пароварка» або «мультиповар» і готувати 15 хвилин при температурі 70°С.
04
Дати напою настоятися 10-15 хвилин, процідити його через дрібне сито. Глінтвейн готовий до подачі на стіл!
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів