Шароване шоколадне парфе - Image

Шароване шоколадне парфе

Кількість порцій: 6Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Легкий і повітряний, ніжний і вишуканий, спокусливий і ефектний. Ці прекрасні слова в точності описують парфе – традиційний французький холодний десерт, що дуже нагадує домашнє морозиво. З французької назва цієї смакоти перекладається як «бездоганний», «ідеальний», «прекрасний». І не дивно: саме такий у нього смак. Вперше парфе було приготовлено для царської сім'ї Олександра ІІ, який наказав придворним кухарям приготувати корисний, але смачний десерт. Так і з'явилося на світ це дивовижне морозиво, яке до цих пір користується шаленою популярністю у всьому світі. Сьогодні рекомендуємо Вам приготувати і насолодитися шарованим парфе з шоколадом, ваніллю і вершками.

Продукти для рецепту

Крохмаль Dr.Oetker 1кг
218.25 - 221.43

Крохмаль Dr.Oetker 1кг

1 кг

Інгредієнти

Крохмаль Dr.Oetker 1кг

20 г

Цукор Ваш Цукор 10кг

70 г

Какао-порошок Аромікс 100г

70 г

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

400 мл

Вафлі Бісквіт-Шоколад Шоколад-трюфель 50г

115 г

Масло вершкове домашнє

20 г

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

200 мл

Ароматизатор Dr.Oetker Ваніль 8г

3 г

Етапи приготування

01

Шоколад нарізати на дрібні шматочки. Змішати крохмаль, 50 г цукру, 50 г какао і трохи солі в каструлі. Поступово додати до суміші молоко, кімнатної температури, довести до кипіння і варити, постійно помішуючи, кілька хвилин.

02

Вимкнути плиту і додати в молочну суміш шоколад і вершкове масло. Все добре перемішати і довести до однорідної консистенції. Перекласти суміш в холодну миску і охолодити, помішуючи.

03

Вершки з цукром, ваніллю і ложкою какао збити до стану міцної піни. У креманку або келих викласти шарами шоколадну масу і збиті вершки. Поставити келихи в холодильник на 20 хвилин. Прикрасити парфе тертим шоколадом і какао.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Чорнослив у шоколаді

Чорнослив у шоколаді

9

30 хв