
Ароматний соус для качки з фініками і чорносливом
Соуси допомагають зробити м'ясні та рибні страви ще смачніше і привабливіше. Креативна ідея подавати до столу м'ясо і рибу з соусом прийшла вперше в голову французам. Як правило, соуси до м'яса і риби готуються на основі бульйону, в якому вони варилися. В даному випадку соус до качки приготований на основі курячого бульйону. Наявність у запропонованому рецепті таких інгредієнтів, як фініки, чорнослив, ароматні спеції, сухе вино, апельсиновий сік, роблять його надзвичайно оригінальним. Ви можете і не згадати смак приготованої качки, але Ви, напевно, не забудете смак ароматного соусу з фініками і чорносливом, що подається з нею.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Бульйон курячий Food Studio 500мл
200 мл.
Оцет Mengazzoli винний червоний 1л
2 ст. л.
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
100 мл.
Сік Freshme апельсиновий 0,5л
100 мл.
Фініки Metro Chef без кісточок 500г
100 г.
Чорнослив Bakalland без кісток 200г
100 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
1 ц. л.
Спеція Імбир мелений
0,5 ч. л.
Спеція Кориця мелена
0,25 ч. л.
Мускатний горіх мелений Pripravka 15г
0,25 ч. л.
Етапи приготування
01
Чорнослив і фініки дрібно нарізати.
02
У сотейнику змішати курячий бульйон, апельсиновий сік і біле вино. Потім поставити сотейник на середній вогонь і довести до кипіння.
03
Додати в сотейник нарізані сухофрукти і варити до тих пір, поки сухофрукти майже не розчиняться.
04
Після чого зменшити вогонь і додати всі спеції, цукор і оцет. Проварити так ще 5-7 хвилин.
05
Зняти з вогню і остудити. Потім перекласти все в чашу для блендера і перебити вміст в однорідну масу.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів