Вегетаріанська мусака з сиром рікота - Image

Вегетаріанська мусака з сиром рікота

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Мусака - це традиційна страва з баклажанів на Балканах та Близькому Сході. У кожній країні вона готується по-своєму рецепту. Наприклад, в молдавській кухні мусака - це м'ясна страва, половину якої складають овочі. Основними і обов'язковими овочами у всіх рецептах приготування мусаки є цибуля, баклажани, помідори. Грецька мусака складається з запечених шарів: з нижнього шару баклажанів з оливковою олією, середнього шару з баранини з помідорами і верхнього шару з соусу бешамель. Наш рецепт приготування мусаки є вегетаріанським, але незважаючи на відсутність у ньому м'яса дана страва дуже корисна. І саме різноманітність харчових продуктів і забезпечує страві величезну корисність.

Продукти для рецепту

Баклажани гриль
289.00

Баклажани гриль

за 1 кг

Інгредієнти

Баклажани гриль

450 г.

Бульйон Vitana овочевий 1,1кг

275 мл.

Сочевиця червона

50 г.

Сочевиця Metro Chef зелена 500г

50 г.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

4 ст. л.

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

2 шт.

Часник

2 шт.

Вино Giacondi червоне сухе 12% 3л

200 мл.

Помідори Auchan консервовані з зеленню 3л

400 г.

Паста томатна Чумак 25% 300г

2 ст. л.

Спеція Кориця мелена

1 ч. л.

Петрушка 70г

2 ст. л.

Сир Sterilgarda Рікота 250г

250 г.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

275 мл.

Борошно пшеничне вищий гатунок

25 г.

Масло вершкове домашнє

25 г.

Горіх мускатний Auchan мелений 55г

0,25 шт.

Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%

25 г.

Яйце куряче С0 1шт

1 шт.

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Баклажани помити, нарізати кубиками. Висипати в друшляк, посипати сіллю, зверху придавити тарілкою, і поставити на тарілку щось важке.

02

У каструлю влити бульйон, висипати сочевицю червону, поставити на вогонь каструлю, варити 15 хвилин на невеликому вогні. Додати зелену сочевицю, варити 15 хвилин.

03

Цибулю нарізати, помідори нарізати кубиками, перець очистити і нарізати також кубиками. Поставити сковороду на вогонь, розігріти 2 ст. л. олії, обсмажити спочатку цибулю. Після додати перець, тушкувати 4 хвилини. Висипати нарізаний часник, змішати, через 1 хвилину викласти інгредієнти з сковороди на тарілку.

04

Баклажани витягнути з друшляка, обсушити паперовим рушником. Влити в сковороду олію, що залишилась, нагріти, викласти баклажани на сковороду, обсмажити. Після, додати помідори і суміш з перцю і цибулі. Перемішати.

05

В окремому посуді змішати вино, пасту томатну і корицю, перемішати, вилити в сковороду отриману суміш. Додати сочевицю, петрушку. Посолити і поперчити за смаком, тушкувати на повільному вогні.

06

У каструлю вилити молоко, висипати борошно, додати вершкове масло і мускатний горіх. Поставити на вогонь, варити на середньому вогні, збиваючи вінчиком, до однорідної маси. Додати сіль і перець за смаком, зняти з вогню, остудити. Додати в отриманий соус сир рікота і збите яйце.

07

Овочі та сочевицю викласти у форму для випікання, залити сирним соусом, зверху посипати пармезаном, поставити в розігріту до 180°С духовку на 1 годину.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв