Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Вишневий кекс на сметані
Вишневий кекс на сметані

Вишневий кекс на сметані

Про вишню ви чули багато хороших відгуків - ця ягода знижує підвищений артеріальний тиск, підвищує стійкість організму до радіації, знижує частоту і зменшує силу серцевих нападів. Плід вишні подарує організму калій, магній, мідь, залізо та інші необхідні мінеральні речовини. Тому пора застосувати знання на практиці. Пропонуємо вам приготувати вишневий кекс на сметані, який може стати вашим улюбленим десертом. Тісто кексу ніжне і приємне завдяки сметані, а коньяк додасть смаку пікантності. Ви також можете додати за смаком ваніль, аби внести апетитний аромат. Насолоджуйтесь!

Кількість порцій 8
Час приготування 100 хв

  1. 1. Борошно — 350 г
  2. 2. Яйця — 4 шт.
  3. 3. Цукор — 300 г
  4. 4. Сметана — 200 г
  5. 5. Вершкове масло — 200 г
  6. 6. Вишні — 600 г
  7. 7. Лимон — 30 г
  8. 8. Розпушувач — 10 г
  9. 9. Коньяк — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вишню вимити, перебрати, видалити кісточки. Посипати вишню 3 столовими ложками цукру і збризнути коньяком. Прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.

  2. Збити яйця з рештою цукру до білого кольору. Додати розм'якшене вершкове масло і знову збити.

  3. Додати сметану, цедру чверті лимона і добре перемішати.

  4. Високу і довгу форму для кексу змастити вершковим маслом або викласти в неї папір для запікання. Помістити у форму тісто. Зверху помістити вишню без соку.

  5. Випікати кекс з вишнею в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин. Перевіряти готовність дерев'яною зубочисткою, вона повинна виходити з кексу сухою, без налиплих крихт тіста.

  6. Готовий кекс охолодити у формі. Подавати теплим або остиглим.