Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Хлібна запіканка з вишнею
Хлібна запіканка з вишнею

Хлібна запіканка з вишнею

Якщо потрібно швидко приготувати що-небудь солодке до чаю, на розум приходить у першу чергу запіканка. Вона і готується швидко, і з підручних засобів, і до домашньої вечері в самий раз. Зараз існує стільки різних рецептів запіканки, що легко заплутатися. Хлібна запіканка з вишнею - це смачний десерт, що не втомить вас зайвою солодкістю, навпаки, він буде досить смачний і не нудотний. Вишня - це родзинка страви (як би конфузно це не звучало). Тому що вона має незвичайний смак і славиться своїми корисними якостями. Хлібну запіканку можна подавати до чаю або кави, а також брати із собою на роботу чи діткам до школи.

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Білий хліб — 250 г.
  2. 2. Молоко — 500 мл.
  3. 3. Вершкове масло — 50 г.
  4. 4. Яйця — 3 шт.
  5. 5. Цукор — 100 г.
  6. 6. Вишня — 250 г.
  7. 7. Ванілін — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Молоко налити в каструлю, додати до нього масло, цукор і трохи ваніліну. Поставити молоко на вогонь і нагрівати поки цукор і масло повністю не розчиняться.

  2. Каструлю з молоком зняти з вогню і покласти в неї шматочки хліба (якщо хліб досить черствий, то залишити його в молоці хвилин на 30, щоб він добре розм'як).

  3. Коли хліб повністю розмокне, подрібнити його блендером до однорідної маси.

  4. Відокремити яєчні жовтки від білків і ввести їх в масу. Добре перемішати.

  5. Білки, які залишилися, збити міксером до стійкого стану і акуратно ввести в молочно-хлібну масу.

  6. Форму для випікання змастити олією і вилити в неї приблизно половину маси.

  7. Викласти більше половини вишні у форму, а потім вилити другу половину молочно-хлібної маси і прикрасити зверху вишнею, яка залишилася. Також зверху трохи посипати цукром.

  8. Поставити форму в розігріту до 200°С духовку і випікати приблизно 30-40 хвилин до рум'яного кольору.

  9. Потім форму вийняти і залишити остигати. Коли запіканка охолоне, порізати її на порційні шматочки і подавати.