
Борщ із м'ясними галушками
- 1. М'ясо (яловичина) — 300 г.
- 2. Морква — 1 шт.
- 3. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- 4. Яйце — 2 шт.
- 5. Капуста — 0,5 шт.
- 6. Буряк — 1 шт.
- 7. Корінь петрушки — 1 шт.
- 8. Корінь селери — 1 шт.
- 9. Томат-паста — 30 г.
- 10. Масло вершкове — 30 г.
- 11. Перець чорний мелений — за смаком
- 12. Сіль — за смаком
- 13. Лавровий лист — 2 шт.
- 14. Олія — 60 г.
- 15. Зелень петрушки — 10 г.
- 16. Сметана — 90 г.
-
NOVUS Київ Лівобережна
-
NOVUS пр. Правди, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
NOVUS Миколаїв Космонавтів, 83A
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Маріуполь Запорізьке шосе, 4
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
ЕкоМаркет Київ Закревського 12
-
METRO Миколаїв
-
Auchan Львів Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Харків Героїв Праці 7
-
Auchan Степана Бандери 15А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
METRO Харків Кільцевий шлях 8
-
Таврія В Харків
-
Auchan Чернівці Хотинська, 43
-
СітіМаркет Гостомель Чкалова, 1
-
METRO Київ Троєщина
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Megamarket Київ Сурикова 3
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
ЕкоМаркет Київ Жилянська, 107
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
Auchan Запоріжжя
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
ЕкоМаркет Бориспіль Київський шлях, 2/14
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно приготувати м'ясні галушки. Для цього цибулю (1 шт.) почистити, подрібнити та обсмажити на олії до золотистого кольору. Яловичину промити, нарізати невеликими шматками, пропустити через м'ясорубку, змішати з цибулею, додати яйця, сіль, перець, вершкове масло, воду (2 л.), все перемішати та сформувати невеликі галушки.
В кастрюлі з підсоленою водою зварити галушки (приблизно 20 хвилин), витягнути їх шумівкою, а на бульйоні, що залишився зварити борщ.
Щоб зварити борщ потрібно картоплю нарізати кубиками та кинути її до киплячої води (бульйон). Дрібно нашинкувати капусту. Додати капусту до борщу, коли картопля буде майже готова. Потім додати чорний мелений перець, дрібно порізані корінь селери та корінь петрушки.
Поки варяться овочі, потрібно в розігріту олію на сковорідці додати дрібно порізану ріпчасту цибулю. Потім додати потерту на тертці моркву та порізаний соломкою буряк. Тушкувати до м'якості буряка. Наприкінці додати томатну пасту. Дати потушкуватися кілька хвилин. Взагалі усі овочі тушкуються 15 хвилин.
Після цього додати тушковані овочі до борщу. Потім кинути лавровий лист. Варити ще хвилин п'ять.
Готову страву подати до столу, заправивши сметаною та поклавши до кожної миски кілька галушок. Можна зверху посипати січеною зеленню петрушки.