Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Борщ гетьманський
Борщ гетьманський

Борщ гетьманський

У кожного їз нас тече кров хоробрих і сміливих козаків. А чим підживлювали свою силу ці сміливі воїни? Де і звідки черпали свою міць? Рецепт простий - гетьманський борщ. Ось він - рецепт справжньої національної страви, яка прийде до смаку всім. Борщ завжди асоціювався з Україною. Чому б не спробувати зробити цю страву в домашніх умовах, але згыдно зы справжным етнычним рецептом? Вийде дуже смачно, ситно і традиційно, як в стародавні часи. Підкріпіть своїх домашніх "воїнів" цією смачною і ситною стравою, щоб вони набралися сили і мужності.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Часник — 5 зубчиків
  2. 2. Запашний перець — 6 горошин
  3. 3. Петрушка — пучок
  4. 4. Квасоля — 150 г.
  5. 5. Помідор — 1 шт.
  6. 6. Болгарський перець — 1 шт.
  7. 7. Баклажан — 1 шт.
  8. 8. Томатна паста — 180 г.
  9. 9. М'ясний бульйон — 2 л.
  10. 10. Картопля — 5 шт.
  11. 11. Морква — 2 шт.
  12. 12. Цибуля — 1 шт.
  13. 13. Олія — 3 ст. л.
  14. 14. Капуста — 300 г.
  15. 15. Буряк — 1 шт.
  16. 16. Лаврове листя — 3 шт.
  17. 17. Сало — 150 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Овочі очистити. Цибулю нарізати кубиками, моркву, буряк, перець, капусту, баклажани і картоплю - великою соломкою. Обсмажувати моркву в 2 ст. л. рослинної олії протягом 3 хв., додати цибулю, смажити ще 2 хв.

  2. Потім додати подрібнений помідор і томатну пасту. Готувати на слабкому вогні протягом 3 хв., Додати буряк і готувати ще 15 хв.

  3. Бульйон закип'ятити, покласти в нього нарізані овочі і капусту. Варити під кришкою на невеликому вогні 7 хв., Додати картоплю, а через 5 хв. - баклажани. Ще через 5 хв. покласти обсмажені овочі і квасолю, готувати все разом на слабкому вогні ще 10 хв.

  4. Корінь петрушки нарізати дрібною соломкою, зелень посікти. Корінь обсмажити на рослинній олії і додати разом із зеленню в борщ.

  5. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 15-20 хв.