Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Болгарська мусака з бараниною
Болгарська мусака з бараниною

Болгарська мусака з бараниною

Це традиційне східно-середземноморське блюдо. Мусаку готують в Туреччині, Греції та Болгарії, і скрізь є свої особливості. У Болгарії мусака - це запечена суміш фаршу і картоплі з заливкою. М'ясо для мусаки - баранина, але може бути і телятина. Основні і обов'язкові овочі - цибуля, баклажани, помідори. Особливість приготування мусаки полягає в тому, що всі продукти закладають в неї одночасно, а потім тушкують протягом однієї години. У болгарському варіанті - шари баранячого фаршу, баклажанів, помідорів та цибулі покривають соусом з натурального йогурту і сиру. Болгарська мусака з бараниною - блюдо, яке вам обов'язково варто спробувати.

Кількість порцій 4
Час приготування 150 хв

  1. 1. Баклажани — 1,2 кг.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Фарш баранячий — 900 г.
  4. 4. Сіль — 2 ч. л.
  5. 5. Олія рослинна — 2 ст. л.
  6. 6. Паприка — 1 ч. л.
  7. 7. Перець чорний мелений — 0,25 ч. л.
  8. 8. Борошно пшеничне — 150 г.
  9. 9. Помідори — 4 шт.
  10. 10. Яйце куряче — 4 шт.
  11. 11. Йогурт — 300 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажани нарізати тонкими часточками, натерти сіллю. Залишити на 1 годину.

  2. Цибулю подрібнити, обсмажити на розігрітій сковороді в олії до золотистого кольору.

  3. Додати в сковороду фарш, паприку, посолити і поперчити за смаком. Зайвий жир і олію перелити в іншу сковороду, яку поставити на вогонь.

  4. Баклажани обваляти в борошні, обсмажити на приготованій сковороді.

  5. У змащену олією форму для випікання викласти на дно шар фаршу, зверху баклажани, на баклажани покласти тонко нарізані помідори. Поставити в розігріту до 180°C духовку на 1 годину.

  6. У мисці змішати яєчні жовтки, йогурт, всипати борошно, ретельно перемішати. Залити сумішшю мусаку, готувати ще 15 хвилин.