Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Бабка зі свіжої кукурудзи
Бабка зі свіжої кукурудзи

Бабка зі свіжої кукурудзи

Бабка - це воістину слов'янська страва, хоча багато хто вважає її стравою білоруської кухні. У Литві, наприклад, його називають "Кугеліс" і готують з тертої картоплі (чому в Білорусії з картоплі - зрозуміло). Давайте ж спробуємо зробити оновлену бабку з незвичайними начинками. Наприклад, зі свіжої кукурудзи. Щоб приготувати тісто, вам не потрібно навіть мати особливих кулінарних навичок. Тому якщо ви молода недосвідчена господиня, але хочете радувати свою сім'ю приємними смакотою, тоді обов'язково спробуйте приготувати щось новеньке. Начинка з кукурудзи - це не тільки смачно і соковито, але й не забуваємо про користь кукурудзи. У ній дуже багато мікроелементів: цинк, калій, фосфор - які хороші для шкіри, кісток, та й для всього організму в цілому.

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Кукурудза (початок) — 2 шт.
  2. 2. Цукор — 3 ч. л.
  3. 3. Яйце куряче — 6 шт.
  4. 4. Масло вершкове — 2,5 ст. л.
  5. 5. Борошно пшеничне — 250 г.
  6. 6. Сіль — 0,5 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування тіста, збити цукор з маслом до білого кольору. Обережено вводити по одному яйцю (всього їх 2 шт.), Не припиняючи збивати. Додати 150 г. борошна, сіль. Перемішати лопаткою.

  2. Зварити кукурудзу, витягнути зерна, пропустити через м'ясорубку. Розтерти 3 жовтки з цукром, додати до кукурудзи. Сюди ж додати 3 збитих білка. Посолити, акуратно перемішати.

  3. Тісто розділити на дві частини. У форму для випікання викласти пергаментний папір, змастити форму маслом. Викласти половину тіста, зверху розкласти начинку, залишаючи краї без неї, накрити другою половиною тіста.

  4. Випікати в духовці 40 хвилин при температурі 190-220ºС, після 20 хвилин випікання змастити верх яєчним жовтком.