Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Запашна молода картопелька
Запашна молода картопелька

Запашна молода картопелька

Ароматна молода картопля - це не просто незвичайна страва. Головне - вибирати невелику за розмірами картоплю, щоб не розрізати її - тоді страва вийде більш цікавою. Запечена молода картопля з часником і розмарином, з легкою золотистою скоринкою...Смакота! Картопля, та й всі інші інгредієнти не просто роблять страву дуже смачною, але і досить корисною. Наприклад, часник підвищує загальний тонус всього організму, зміцнює імунну систему. Розмарин же славиться не тільки своїм пряним запахом. Він покращує травлення. Можна до картоплі зробити нашвидкоруч овочевий салат і заправити його оливковою олією, тоді точно вийде ароматний обід по-селянськи.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Дрібна молода картопля — 1 кг.
  2. 2. Оливкова олія — 4 ст. л.
  3. 3. Часник — 1 голівка
  4. 4. Морська сіль середнього помелу — 1,5 ст. л.
  5. 5. Розмарин — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 220°С. Картоплю добре помити, потерти щіткою (шкірку треба залишити!). Для цього рецепта найкраще підходить саме дрібна молода картопля. Довести воду до кипіння, покласти в неї картоплю та проварити 5 хвилин (слідкувати за часом, щоб вона не розварилася). Дістати картоплю, дати їй трохи остигнути, обсушити.

  2. Викласти картоплю у форму для запікання або просто на деко.

  3. Часник розділити на зубчики, викласти часник зверху на картоплю.

  4. Якщо використовується свіжий розмарин (що краще, оскільки він є більш запашним), розділити гілочки на кілька частин. Рівномірно посипати картоплю розмарином (не додавати його надто багато, тому що йому властивий дуже міцний специфічний аромат).

  5. На довершення посипати картоплю морською сіллю (можна використовувати і звичайну дрібного помелу) та полити оливковою олією (можна використовувати і розтоплене верошкове масло).

  6. Поставити картоплю в духовку на верхню полицю та випікати при 220°С 25-30 хвилин. При цьому кожні 7-10 хвилин відкривати духовку, перевертати картоплю та поливати олією, в якій вона запікається, для утворення золотистої хрусткої скоринки. Подавати як самостійну страву або у якості гарніру. Можна прикрасити страву цілою гілочкою розмарину.