Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Ампанада
Ампанада

Ампанада

Страва із такою незвичайною назвою належить до числа страв бразильської кухні. За зовнішнім виглядом вона дуже схожа пиріжки. Тільки із трохи іншою начинкою. Деякі кулінари порівнюють їх із беляшами. У будь-якому разі це дуже смачна і навіть пікантна страва із начинкою з м'яса. У нашому рецепті це яловичина, хоча може бути і будь-яке інше м'ясо. Невеликою особливістю є те, що тісто виходить дуже ніжним і розсипчастим в ампанаді. До того ж для приготування цієї страви вам будуть потрібні зовсім не складні інгредієнти. Чудовий варіант щільно і ситно перекусити всією сім'єю або взяти із собою на роботу до обіду.

Кількість порцій 12
Час приготування 150 хв

  1. 1. Борошно — 600 г.
  2. 2. Сіль — 1 ст. л.
  3. 3. Вершкове масло — 100 г.
  4. 4. Вода — 90 мл.
  5. 5. Яйця — 5 шт.
  6. 6. Яловичина — 300 г.
  7. 7. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  8. 8. Часник — 1 зубчик
  9. 9. Паприка — 1 ст. л.
  10. 10. Маслини — 100 г.
  11. 11. Родзинки — 100 г.
  12. 12. Чорний мелений перець — за смаком
  13. 13. Соняшникова олія — 600 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З просіяного борошна, розм'якшеного вершкового масла, 90 мл. води, солі, чорного перцю і 2 яєць замісити м'яке тісто.

  2. Покласти в миску, накрити плівкою і поставити в холодильник на 1 годину.

  3. Яловичину промити й нарізати дрібними шматочками. Цибулю і часник очистити, дрібно нарізати. Розігріти сковороду і обсмажити цибулю і часник.

  4. Маслини розрізати на чотири частини. До цибулі покласти нарізане м'ясо, перемішати, смажити 5 хвилин, помішуючи.

  5. Додати промиті родзинки, паприку, сіль і перець за смаком, перемішати і смажити ще 5 хвилин. Покласти нарізані маслини, смажити ще 3 хвилини. Зняти з вогню і охолодити.

  6. Яйця відварити вкруту, дрібно нарізати. Додати до м'яса і перемішати.

  7. Тісто розкачати, вирізати кружки, на кожний покласти ложку фаршу, добре заліпити край.

  8. Розігріти олію й обсмажити вироби до золотистого кольору у великій кількості олії.