 (1).png)
new
Соковитий медовик з ягодами
Соковитий медовик з ягодами - солодка мрія, що стане окрасою вашого столу. Ніжні медові коржі з ароматом липового меду зачаровують своїм неповторним смаком. Свіжі сезонні ягоди додають трохи кислинки і яскравого кольору, роблячи ваш десерт ще більш апетитним. Кожен шматочок цього десерту насичений класичним сметанним кремом, який ідеально поєднується з медовими нотками.
Варіації
- Можна використовувати різні ягоди: полуницю, чорницю, малину.
- Замість сметани можна взяти вершки або маскарпоне.
- Додавання подрібнених горіхів між шарами надає текстурі сміливий відтінок.
Секрети ніжності та смаку
- Коржі повинні просочитися кремом мінімум 4 години.
- Мед додається в теплому вигляді для кращого розчинення.
- Крем варто наносити рівномірним шаром на кожен корж для досконалої гармонії смаку.
Поради щодо інгредієнтів
- Використовуйте натуральний липовий або квітковий мед для позитивного аромату.
- Сметана повинна бути не менше 20% жирності для багатого і повного смаку.
- Ягоди завжди вибирайте стиглими, але щільними, щоб вони залишалися соковитими у вашому десерті.
Дрібні кулінарні нюанси
- Коржі готувати по одному для рівномірної товщини.
- Остудити коржі повністю перед збиранням торта, це забезпечить стабільність конструкції.
- Зберігайте готовий торт в холодильнику, щоб він краще просочився кремом.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг
150 г
Малина
150 г
Сметана Ферма 20% 300г
600 г
Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г
100 г
Лохина
150 г
Цукрова пудра Еко 150г
50 г
Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
400 г
Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г
80 г
Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт
2 шт
Сода харчова НЗ 450г
1 ч.л.
Етапи приготування
01
Приготування тіста - Розтопити мед з маслом, додати яйця та соду, поступово ввести борошно. ⏱ 20 хв. Ориєнтир: Еластичне тісто, що не липне до рук.
02
Випікання коржів - Поділити тісто на 6 частин, розкачати тонко і випікати при 180°C. ⏱ 60 хв. Ориєнтир: Золотистий колір коржів.
03
Приготування крему - Збити сметану з цукром до густої маси. ⏱ 10 хв. Ориєнтир: Стійкі піки на кремі.
04
Збирання торта - Промастити кожен корж кремом, додати ягоди між шарами. ⏱ 30 хв. Ориєнтир: Рівномірний розподіл крему.
05
Просочування - Залишити торт у холодильнику для просочування. ⏱ 240 хв. Ориєнтир: М'які коржі, що легко ріжуться.
06
Прикраса - Прикрасити верх свіжими ягодами та цукровою пудрою. ⏱ 10 хв. Ориєнтир: Гарний зовнішній вигляд.
07
Порада: Медовик стає найсмачнішим через добу після приготування, коли коржі повністю просочаться кремом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів