 (1).png)
Медовик із заварним кремом
1
Справжній медовик готується з рідким медом у тісті, яке надає коржам чудову текстуру та аромат. Заварний крем робить торт особливо ніжним і м'яким, тому він буквально тане в роті. Коржі стають м'якими після просочування кремом, що робить кожен шматочок насиченим і смачним
Цей торт нагадує про тепло домашніх вечорів і домашні пироги, які ми всі так любимо. Його медова база та кремова прошарка створюють бездоганне поєднання смаків, яке нікого не залишить байдужим. Заварний крем додає особливу легкість і витонченість, перетворюючи просту страву на справжнє кулінарне диво.
Варіації
-Можна додати горіхи між шарами для додаткової текстури
-Замість заварного крему використовувати сметанний для більш легкого смаку
-Додавання какао створює шоколадний відтінок, що сподобається поціновувачам насичених смаків
Секрети ніжності та смаку
-Коржі мають бути тонкими для кращого просочування
-Крем наносити в гарячому вигляді для більш рівномірного розподілу
-Торт повинен настоятися мінімум 4 години, а ідеально - на ніч для максимальної ніжності
Поради щодо інгредієнтів
-Мед краще використовувати рідкий акацієвий для якнайкращої текстури і аромату
-Яйця для крему мають бути кімнатної температури, щоб краще змішувались
-Масло для крему має бути м'яким для легшого збивання
Дрібні кулінарні нюанси
-Тісто швидко твердіє, тому розкачувати коржі потрібно відразу після приготування
-Крем варити на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб уникнути згортання
-Обрізки коржів можна використовувати для посипки ззовні, надаючи торту приємний вигляд і смак
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г
100 г
Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг
250 г
Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г
300 г
Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт
5 шт.
Сода харчова НЗ 450г
1 ч. л.
Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
450 г
Молоко Селянське Особливе ультрапастеризоване 2.5% 950г
500 мл
Етапи приготування
01
Підготовка медової основи - Розтопити мед, цукор і масло на водяній бані до однорідності. ⏱ 10 хв. Орієнтир: маса стала однорідною і злегка загусла.
02
Приготування тіста - Додати яйця і соду в медову суміш, перемішати, поступово ввести борошно. ⏱ 15 хв. Орієнтир: тісто стало еластичним і не липне до рук.
03
Випікання коржів - Розділити тісто на 8 частин, розкачати тонкі коржі, випікати при 180°C. ⏱ 40 хв. Орієнтир: коржі стали золотистими і пружними.
04
Приготування заварного крему - Змішати яйця з цукром і борошном, влити гаряче молоко, варити до загустіння. ⏱ 20 хв. Орієнтир: крем покриває ложку і не стікає.
05
Доведення крему - Охолодити крем, збити з м’яким маслом до пишності. ⏱ 15 хв. Орієнтир: крем став світлим і пишним.
06
Збирання торта - Змастити коржі кремом, залишити на просочування. ⏱ 20 хв. Орієнтир: усі коржі рівномірно вкриті кремом.
07
Порада: Торт обов’язково має настоятися в холодильнику мінімум 4 години, а краще на ніч - тоді коржі стануть м’якими, а торт набуде справжнього медового смаку.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів







 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1).png)