Класичний глінтвейн з апельсинами - Image

Класичний глінтвейн з апельсинами

Кількість порцій: 4Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

У перекладі в німецької "глінтвейн" означає навіть не просто гаряче, а палаюче вино. Саме завдяки своїм чудовим зігріваючим властивостям напій завоював таку популярність у Північній Європі, де, власне він і народився - адже тільки в холодні зими може прийти в голову нагріти вино, та ще й, для більшого ефекту, додати запашних прянощів. Цей неодмінний атрибут європейських різдвяних базарів прижився і у нас - і ми його прийняли як рідного. І навіть навчилися готувати це зілля від застуд і поганого настрою вдома.

Продукти для рецепту

Вино Chevrotin Merlot сухе червоне 0,75л
221.80

Вино Chevrotin Merlot сухе червоне 0,75л

750 мл

Інгредієнти

Вино Chevrotin Merlot сухе червоне 0,75л

750 мл

Апельсин

1 шт.

Гвоздика Auchan 10г

5 бутончиків

Спеція Горіх мускатний мелений

1/4 ч.л.

Кориця Badia палички 14,2г

1 палочка

Спеція Імбир мелений

1 ч.л.

Мед Літній Мед 750г

за смаком

Етапи приготування

01

У каструльці з'єднайте всі спеції (за бажанням ви також можете додати аніс, духм'яний перець, кардамон).

02

Влийте 100 мл води, доведіть її до кипіння і зніміть відвар з вогню. Накрийте кришкою і дайте постояти приблизно 10 хвилин, потім процідіть.

03

Апельсин разом з шкіркою наріжте кружечками.

04

У каструлю влийте вино, додайте відвар спецій і трохи меду за смаком (приблизно 2 ст.л.), покладіть апельсин.

05

Доведіть вино майже до кипіння (але ні в якому разі не кип'ятіть!). Подавайте напій гарячим, поклавши в кожну склянку часточки апельсина.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Останні додані рецепти