Бабусин сирник рецепт - Image

new

Бабусин сирник рецепт

Кількість порцій: 8Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Бабусин сирник - це класичний смак, знайомий нам з дитинства. Його ніжна текстура є результатом вдалого поєднання кефіру та розпушувача, які додають легкість і повітряність. Багато сиру робить цей десерт особливо ситним і поживним, додаючи нотки осіннього затишку.


Варіації

Можна додати родзинки або курагу для нових смакових відтінків. Замість кефіру спробуйте використати ряжанку, яка підкреслить ніжний смак сирника. Подавати можна з медом або вашим улюбленим варенням для різноманіття.


Секрети ніжності та смаку

Головне - не перемішувати тісто занадто довго, щоб зберегти його легкість. Використовуйте інгредієнти кімнатної температури, щоб сирник рівномірно пропікся.


Поради щодо інгредієнтів

Домашній або творожний сир найкраще підходять для цього рецепту, а кефір має бути свіжим. Вершкове масло попередньо розтопіть і дайте охолонути.


Дрібні кулінарні нюанси

Смажте на помірному вогні, щоб сирники встигли приготуватися всередині й не пригоріли ззовні. Перевіряйте готовність дерев'яною паличкою - якщо вона виходить чистою, сирники готові.


Продукти для рецепту

Борошно Хуторок Домашній пшеничне 1кг
28.90

Борошно Хуторок Домашній пшеничне 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно Хуторок Домашній пшеничне 1кг

280 г

Кефір Селянський 2,5% 950г

240 мл

Сир кисломолочний Простонаше 5% 300г

400 г

Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г

60 г

Амоній Dr.Oetker розпушувач для випічки 7г

2 ч. л.

Сода Ямуна харчова 300г

0.5 ч. л.

Сіль Наш Агро Млин кухонна 1кг

0.5 ч. л.

Етапи приготування

01

Підготовка інгредієнтів - Розтопити вершкове масло і дати охолонути. Сир розм'яти виделкою до однорідності. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Масло стало рідким, сир без грудочок.

02

Змішування рідких інгредієнтів - У миску влити кефір, додати розтоплене масло і збити з сиром до однорідної маси. ⏱ 3 хв. Орієнтир: Маса стала гладкою без грудочок.

03

Додавання сухих інгредієнтів - Просіяти борошно з розпушувачем і содою, додати сіль. Поступово вмішати у сирну масу. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Тісто стало однорідним, без грудочок борошна.

04

Формування і смаження - Розігріти сковороду з олією. Викладати тісто ложкою і смажити з обох боків до рум'яності. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Сирники золотисті з обох боків, пружні при натисканні.

05

Подача - Викласти готові сирники на тарілку, подавати теплими. ⏱ 2 хв. Орієнтир: Сирники злегка охололи але ще теплі.

06

Порада: Для найкращого смаку подавайте сирники зі сметаною, медом або улюбленим варенням. Зберігати можна у холодильнику до 3 днів.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Панкейки з горіхами та медом

Панкейки з горіхами та медом

4

30 хв