Горіхові меренги з шоколадом - Image

Горіхові меренги з шоколадом

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 45 minDifficulty: DifficultMeal: Dinner
Цей ніжний і повітряний як поцілунок десерт, батьківщиною якого вважається Франція, ми частіше називаємо «безе», проте на Заході для його позначення частіше використовують слово «меренга». Для цих смачних ласощів є і ще одна жартівлива, але точна назва, пов'язана з технологією їх приготування – «забуте печиво». Справа в тому, що для отримання повітряної і тягучої текстури всередині і хрусткої скоринки зовні десерт після випікання обов'язково потрібно залишити «відпочити» в теплій духовці приблизно на годину. Але зовсім забувати про нього все-таки не варто, та й не вийде – дуже вже він смачний. Вашій увазі горіхові меренги з шоколадом – те, що потрібно для приємного проведення часу в затишному сімейному колі.

Ingredients for the recipe

Dried Cashews
637.90 - 1033.00

Dried Cashews

per 1 kg

Ingredients

Dried Cashews

100 г

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

6 шт.

Vash Tsukor Sugar 10kg

250 г

Salt Egypt

дрібка

Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g

150 мл

Milka Milk Chicolate 90g

100 г

Ferma Sour Cream 15% 300g

100 г

Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml

1 ст.л.

Preparation steps

01

За допомогою кавомолки або блендера подрібніть кешью в порошок.

02

Духовку нагрійте до 120°C.

03

Білки відокремте від жовтків (жовтки нам не знадобляться). Білки трохи охолодіть, додайте дрібку солі і почніть збивання.

04

Не перестаючи збивати, порціями введіть цукор і горіховий порошок. Готову масу перекладіть у кондитерський мішечок.

05

Два противні застеліть пергаментним папером. За допомогою циркуля намалюйте на ній кружечки діаметром 5-6 см і змастіть папір рослинною олією.

06

Потім на кожен кружок вичавіть з мішечка білкову масу. Поставте противень в нагріту духовку на 45 хвилин. Після злегка відкрийте духовку і залиште в ній меренги ще на 1 годину, щоб вони добре підсохли.

07

Тим часом шоколад розламайте на дрібні шматочки і розтопіть на водяній бані, потім дайте йому охолонути до кімнатної температури.

08

Вершки збийте в піну, після чого обережно додайте до них розтоплений шоколад і сметану, акуратно перемішайте масу.

09

Готові меренги промастіть цим шоколадним кремом і з'єднайте один з одним по дві. Приберіть тістечка в прохолодне місце і залиште приблизно на 2 години до застигання крему.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

new

Nut Sponge Cake

Nut Sponge Cake

8

50 min