Тарт татен з яблуками з листкового тіста - Image

Тарт татен з яблуками з листкового тіста

Number of servings: 4Cooking time: 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch
Тарт татен з яблуками з листкового тіста – класичний рецепт французького десерту. Вперше його приготували сестри Татен. Маса цікавих історій пов'язана з цим пирогом. Він настільки усіма полюбився, що швидко став популярним. Кажуть, що відомий французький ресторан в ХІХ столітті вкрав рецепт приготування пирога, однак залишив ім'я сестер у назві страви. Кулінарні огріхи, допущені сестрами при приготуванні тарт татена, гідно увійшли в традиції випікання цього десерту, якими керуються й донині. Його друга назва – «пиріг навиворіт». А все тому, що при подачі його потрібно перевернути на іншу сторону.

Ingredients for the recipe

Svit Fruktiv Dried Sliced Red Apples 50g
65.60 - 100.60

Svit Fruktiv Dried Sliced Red Apples 50g

50 g

Ingredients

Svit Fruktiv Dried Sliced Red Apples 50g

3 шт.

Auchan Vanilla Sugar 8g

за смаком

Eco Ground Cinnamon

за смаком

Giacondi Chardonnay White Dry Wine 11.5% 3l

за смаком

Vash Tsukor Sugar 10kg

2,5 ст. л.

Auchan Frozen Yeast-free Puff Dough 500g

100 г.

Banka Spetsiy Orange Zest 90g

за смаком

Preparation steps

01

Яблука промити, очистити від насіння і серцевини, покласти половину яблук в блендер, додати ванільний цукор, корицю, 1-1,5 ст. л. цукру, 3-4 часточки апельсинової цедри, влити вино. Перемішати блендером.

02

Форму для випікання застелити харчовим папером, присипати цукром, викласти на дно нарізані тонкими шматочками другу половину яблук, зверху на яблука викласти суміш з блендера.

03

Зверху викласти розкачане тісто. Проколоти виделкою тісто в декількох місцях, поставити в духовку.

04

Випікати до готовності в попередньо розігрітій духовці до 180°C. При подачі перевернути пиріг на іншу сторону. Остудити.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

new

Nut Sponge Cake

Nut Sponge Cake

8

50 min