Макарони з сиром і овочами по-грецьки - Image

Макарони з сиром і овочами по-грецьки

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Грецька кухня - одна з найпопулярніших кухонь Середземномор'я. Її історія налічує більше чотирьох тисяч років. Ще до нашої ери грецьким філософом була написана перша куховарська книга. Грецька кухня досить проста, але одна з найбільш корисних для здоров'я, вона заснована на використанні оливкового масла, козячого сиру фета, зелені, свіжих морепродуктів і овочів. При приготуванні грецьких страв використовуються ароматні трави: базилік, м'ята, чебрець, кріп та інші. У запропонованому рецепті також дотримані всі правила грецької кухні: макарони заправляються овочами, приготованими на традиційній оливковій олії, а головною родзинкою страви є популярний сир фета.

Ingredients for the recipe

Khutorok Horns Pasta 800g
48.10 - 48.50

Khutorok Horns Pasta 800g

800 g

Ingredients

Khutorok Horns Pasta 800g

450 г.

Spinach Bunch100g

150 г.

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

3 ст. л.

Onion

1 шт.

Garlic

1 зубчик

Salt Egypt

за смаком

7 Flour 1kg

3 ст. л.

Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g

720 мл.

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Eco Ground Nutmeg

0,5 ч. л.

Khersonskyy Syr Korolivskyy Cheese 45%

200 г.

Dill 70g

за смаком

Svet Cheese Feta Cheese 45%

240 г.

Aro Sliced Olives 4250ml

350 г.

Iberica Capers 250g

1 ст. л.

Cykoria Breadcrumbs 200g

55 г.

Preparation steps

01

У духовці розігріти гриль до помірної температури.

02

Зварити макарони по інструкції на упаковці. Процідити.

03

Розігріти велику сковороду на середньому вогні. Додати 1 столову ложку оливкової олії і дрібно нарізану цибулю. Смажити на повільному вогні, поки він не стане м'яким, приблизно 3 хвилини. Додати дрібно рубаний часник і готувати ще 2-3 хвилини. Потім додати крупно порізаний шпинат і сіль. Готувати, поки шпинат не стане в'ялим. Перекласти суміш із сковороди на тарілку.

04

Висушити сковороду і розігріти на середньому вогні. Додати 2 столові ложки оливкової олії. Коли олія буде гарячою, висипати до неї борошно.

05

Ретельно збити, додавши сіль, перець і тертий мускатний горіх. Готувати до золотистого кольору. Потім влити молоко, збити і довести до кипіння, часто помішуючи до загустіння суміші. Готувати на повільному вогні 5 хвилин. Зняти з вогню, додати тертий сир і дрібно нарізаний кріп. Потім додати розкришений сир фета і збити. Фета розплавиться, але залишаться маленькі грудки сиру.

06

Потім додати до цієї суміші приготовані раніше цибулю з часником і шпинатом, оливки, нарізані кружечками і каперси. У каструлі з жароміцного скла з'єднати всі інгредієнти з макаронами. Перемішати і посипати панірувальними сухарями. Поставити в духовку під гриль на 5 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

new

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

6

1 h 30 min