
Долма
Ingredients for the recipe
Ingredients
Royal Grape Leaves 570g
250 г.
Chilled For Cutlets Pork Meat
500 г.
Packed Onion from 3kg
2 шт.
Parsley 70g
за смаком
Dill 70g
за смаком
Cilantro 70g
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Garlic
за смаком
Steamed Rice
100 г.
Preparation steps
01
Промитий рис залити гарячою водою та залишити настоюватися. Ріпчасту цибулю почистити, баранину порізати та все перекрутити на м'ясорубці. Якщо буде можливість, то краще цибулю та м'ясо дуже дрібно порубати ножем - саме тоді долма набуде особливого смаку. Але можна скористатися і м'ясорубкою.
02
Тепер до фаршу потрібно додати спеції та посічену зелень - все на свій смак. Але в традиційній долмі повинно бути багато зелені. До цього часу рис вже повинен настоятися, злити з нього воду та додати до фаршу. Взяти виноградний лист, викласти на нього столову ложку фаршу та почати завертати. Повинен вийти конвертик.
03
Тепер знадобиться казан чи кастрюля з товстим дном. Викласти на дно листя винограду - листків жаліти не потрібно. Зверху покласти долму та знову все прикрити листям винограду. Тепер знадобиться тарілка. Поставити її зверху на листя. Потім залити все водою, посолити та накрити кришкою. Залишити на маленькому вогні тушкуватися протягом години.
04
Поки долма буде готуватися потрібно зробити соус. Для цього взяти кефір та перемішати з дрібно порізаним часником. Часнику не повинно бути багато, оскільки він може заглушити аромат самої долми. Готову долму дістати з казана та подати з соусом. Подається тільки в гарячому вигляді.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores






























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)