
Виноградний сік
1
Пропонуємо вам приготувати такий чарівний і корисний напій, як виноградний сік. Його дуже просто готувати в домашніх умовах. Цей чудовий напій буде радувати вас і ваших близьких. Виноградний сік дуже корисно вживати, як тонізуючий і загальнозміцнюючий засіб. А ще його корисно пити при серцево-судинних захворюваннях, так як виноград містить багато калію. Також він дуже позитивно впливає на кровотворну систему. Виноград прекрасне джерело вітамінів. Вченими встановлено, що склянка виноградного соку містить добову норму вітамінів В. Тому також виноградний сік дуже корисно вживати при фізичному виснаженні.
Ingredients
Виноград
4 кг.
Цукор
за смаком
Preparation steps
01
Грона винограду промити і дати стекти воді.
02
Ягоди відокремити від гребенів і спресувати.
03
Отриманий сік процідити через марлю і нагріти в емальованій каструлі до 85°С. Додати цукор за смаком.
04
Розлити в банки, накрити кришками і стерилізувати 20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores