
Овочева запіканка з м'ясом
Запіканки - це окрема група кулінарних виробів, в якій можна виділити дві підгрупи: запіканки солодкі і несолодкі. У пропонованій несолодкій запіканці поєднують різні овочі і м'ясо. В якості м'ясного інгредієнта пропонується використовувати яловичий і свинячий фарш у співвідношенні 1: 1. Інгредієнти в цій запіканці не підлягають попередній тепловій обробці. Зверніть увагу, що кожен шар запіканки в процесі викладання у форму змащують майонезом. Шар фаршу знаходиться між шарами овочів. Смачна сирна "шапочка" додає свої смакові нотки в цю ароматну, ситну, апетитну страву. До того ж, її приготування не викличе у Вас ніяких труднощів.
Ingredients
Яловичий фарш
350 г
Свинячий фарш
350 г
Цибуля
2 шт.
Картопля
500 г
Баклажани
3 шт.
Помідори
2 шт.
Оливкова олія
1 ст. л.
Сир
150 г
Перець
за смаком
Сіль
за смаком
Майонез
50 г
Preparation steps
01
М'ясо і одну цибулину пропустіть через м'ясорубку, додайте перець і сіль.
02
Очистіть картоплю, баклажани, цибулю, наріжте кружечками і посипте спеціями.
03
Наріжте кільцями помідори.
04
Форму змастіть маслом і викладайте інгредієнти наступним чином, при цьому кожен шар змащуючи майонезом: половина (1/2) картоплі, половина баклажанів, половина помідорів, м'ясний фарш, цибуля і знову: картопля, баклажани і помідори.
05
Накрийте форму фольгою і запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 50 хвилин.
06
За 15 хвилин до закінчення випікання зніміть фольгу, посипте тертим сиром запіканку і знову поставте у духовку.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores