Баклажани по-пармськи - Image

Баклажани по-пармськи

Number of servings: 3Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Це класичний рецепт закуски, яку готують в два етапи - на пательні і в духовці. Багото сиру, томати та запечені баклажани - це так смачно, що просто неможливо втриматися від спокуси! В оригінальній версії приготування цієї закуски баклажани потрібно обсмажувати у великій кількості оливкової олії. Проте під впливом загальносвітової боротьби з калоріями, сучасні кухарі все частіше вдаються до маленьких хитрощів - обсмажують овочі на грилі. Інший секрет уу формі подачі. Для великої компанії гостей баклажани нарізають широкими пластинами вздовж. Якщо ж готувати цю страву порційно, краще різати кружечками. Баклажани по-пармськи чудово доповнюють м'ясо та рибу, хоча можуть бути і самостійною стравою.

Ingredients for the recipe

Packaged Eggplants
95.20

Packaged Eggplants

per 1 kg

Ingredients

Packaged Eggplants

2 шт.

Packed Onion from 3kg

1 шт.

Basil in Pot

2 ст. ложки

Ukrayinskiy Mozzarella Cheese 45% 200g

200 г.

Poggioli Reggiano Parmesan Cheese 24 months 32%

50 г.

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

2 ст. ложки

Salt Egypt

за смаком

Kotanyi Black Pepper Peas 70g

за смаком

Auchan Oregano 20g

за смаком

Preparation steps

01

Нарізати баклажани, рясно посолити і дати постояти 20-30 хвилин. Потім добре помити холодною водою, просушити паперовим рушником  і обсмажити на сковороді-гриль з обох боків. Альтернативний варіант - обсмажити баклажани до м'якості на пательні з оливковою олією.

02

Очистити томати від шкірочки (для цього роблять хрестоподібний надріз, обдають окропом і опускають у холодну воду). Нарізати кубиками. Порізати цибулю і пасерувати її на пательні з оливковою олією.

03

Потім додати туди промите листя базиліка та нарізані томати. Посолити, поперчити і тушкувати до отримання однорідного соусу (приблизно 5-7 хвилин).

04

Підготувати сири: моцареллу нарізати тонкими пластинами, пармезан дрібно натерти.

05

На дно форми для запікання налити трохи томатного соусу, покласти шар баклажанів, зверху знову полити соусом. Посипати 1/3 частиною пармезану і покласти 1/3 частини моцарели. Злегка присипати орегано.

06

Поставити форму у розігріту до 170°C духовку і випікати протягом 30 хвилин. Страва готова, коли сир розплавиться і почне пузиритися.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

new

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

6

1 h 30 min